RECENZIJA: "One Direction” - "Four”

© publicitātes foto

Ja nu kāds ansamblis varētu kandidēt uz 2014. gadā pasaulē paša veiksmīgākā godu, tad pirmrindniekos būtu 20 – 22 gadus jaunie britu puiši Naiels Horens, Zeins Maliks, Liaems Peins, Harijs Stails un Luijs Tomlinsons jeb tīņu popa grupa „One Direction” – patīk tas kādam vai nē.

Novembra sākumā popgrupa MTV Eiropas mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā saņēma labākās popgrupas, labākās koncertgrupas un fanu balvu, savukārt tā paša mēneša beigās triumfēja jau okeāna otrā krastā, Amerikāņu mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā tiekot atzīta par gada izpildītāju, kā arī saņēma atzinību labākās popa vai roka grupas un iemīļotākā popa vai roka mūzikas albuma kategorijās. Ar to vēl par maz? Novembra vidū zēnu ansamblis kļuva par vienīgo (!) grupu prestižā „Billboard Top 200” vēsturē, kas ar pirmajiem četriem albumiem iekarojusi šī topa pirmo vietu. Jāpiebilst, ka šī komercsabiedrība vai kā nu to dēvēt izveidota tikai 2010. gadā, lai startētu britu TV šova „The X Factor” septītajā sezonā, turklāt palika tajā tikai trešajā vietā. Neskatoties uz to, viņu komerciālie panākumi ir šokējoši: 2011. gadā tika izdots „One Direction” debijas albums „Up All Night”, 2012. gadā – „Take Me Home”, 2013. gadā – „Midnight Memories”, šogad - jau minētais „Four”, un, ja apskatnieka aprēķini ir pareizi, tad visā pasaulē pārdoto šīs zēnu apvienības albumu skaits jau tuvojas 15 miljoniem kopiju.

PAR. Perfekts darbs, Rietumu producentu un menedžeru kungi! Lai kāds vēl pēc šī visa mēģina iestāstīt, ka skaņu industrijā valda baisa krīze, albumus nepērk utt., u.tjpr. – redz, ka pērk gan, tikai jāprot to visu iesaiņot! „Four” gadījumā – te ir ne tikai pieci jauni zēni un skaistām balsīm, perfekti izskaitļotas un industriāli noslīpētas dziesmas, bet pat liels „posteris”, ar kuru pievilināt fanes!

PRET. Eh, varētu te daudz ko pateikt, bet: 1/ negribas; 2/ necenzētu leksiku publicēt nedrīkst; 3/ šiem puikiņām pat latvju zemē ir fanu klubs (jeb domubiedru grupa), kas bāzējas „draugos” – noķers un dusmās nospiegs apskatnieku beigtu!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais