15 gadu vecumā mirst slavenais divsejainais kaķis

© Youtube

Pēc 15 gadus ilgas dzīves miris slavenais Ginesa rekordu grāmatā iekļautais kaķis ar divām sejām, ziņo Huffington Post.

Kaķis dēvēts par Frenku un Luiju, jo kopš dzimšanas tam kopumā bijušas divas sejas, divas mutes un deguni, kā arī trīs zilas acis.

Kaķis aizgājis labākos medību laukos ceturtdien, 4.decembrī, atrodoties Amerikā, Ziemeļgraftonas Tuftas universitātē. Kaķa īpašniece Mārtija Stīvensa paziņojusi, ka universitātes veterinārārsti uzskata- kaķis beidzis dzīvi dēļ vēža.

Stīvensa pirmo reizi ieraudzījusi kaķēnu, kad tas atvests uz viņas darbavietu Tuftas universitātē. Pateicoties viņas rūpēm un kaķa barošanai caur trubiņu, Frenks un Luijs varējuši izdzīvot. Vēlāk Stīvensa adoptējusi neparasto mājdzīvnieku, lai turpinātu par to rūpēties. 

Frenks un Luijs iekļauts 2012.gada Ginesa rekordu grāmatā kā visilgāk izdzīvojušais "Janusa" kaķis- šis nosaukums kaķiem dots par godu divsejainajam romiešu dievam Janusam. Ierasts, ka "Janusa" kaķi parasti neidzīvo ilgi dēļ neparastā dzimšanas defekta, taču Frenks un Luijs ir nodzīvojuši normālu kaķa mūžu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais