Seniori teātri var apmeklēt ar atlaidi

© publicitātes foto

Seniori labprāt apmeklē teātru izrādes, un, kā noskaidroja Neatkarīgā, praktiski visi Latvijas teātri piedāvā atlaides uz teātra izrādēm senioriem. Tā kā ne visiem teātriem ir konstantas atlaides, piemēram, uz visām izrādēm senioriem biļešu cena tiek piedāvāta par noteiktu apmēru, tad senioriem jāzina, kur un kā meklēt informāciju par aktuālākajiem piedāvājumiem.

«Pensionāri vienmēr ir laipni gaidīti uz Jaunā Rīgas teātra izrādēm,» seniorus uzrunā Jaunā Rīgas teātra (JRT) Pārdošanas daļas vadītāja Dace Tillere. Jaunais Rīgas teātris jau 20 gadu piedāvā 30 procentu atlaidi pensionāriem, turklāt, kas ir nozīmīgi, uz visām izrādēm. Šāda atlaide ir arī pilna laika studentiem un skolēniem. Ja pensionārs ir nopircis biļeti ar atlaidi, bet biļešu kontrolieriem rodas šaubas par seniora vecumu, pie ieejas zālē biļešu kontrolieris lūgs uzrādīt pensionāra apliecību. D. Tillere norāda, ka biļetes ar pensionāru atlaidi var iegādāties gan JRT kasē Lāčplēša ielā 25, gan internetā www.biletes.jrt.lv.

Dailes teātris uz vairākām izrādēm pensionāriem piedāvā biļetes ar 50 procentu atlaidi, Neatkarīgajai stāsta Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva. Informāciju seniori var uzmeklēt teātra interneta mājaslapā, tāpat visos teātra iespieddarbos, piemēram, bukletos ir norādīta informācija par aktuālāko piedāvājumu. Biļetes ar atlaidi seniori var iegādāties Biļešu paradīzes mājaslapā, bet uz izrādi jāpaņem pensionāra apliecība. Informācija mājaslapā ir pieejama afišas sadaļā, un, izpētot to, jāsecina, ka atlaides senioriem patiešām ir bieži. Tuvākās izrādes senioriem ar 50 procentu atlaidi biļetēm ir Ar vīru nav viegli (15. janvārī), Plikie un pusplikie (6. decembrī, 18. janvārī), M. Butterfly (4. decembrī), Mīļais melis (10. decembrī, 29. janvārī), Primadonnas un Slazdā (abas 18. janvārī), Ričards III (25. janvārī) un Vējiem līdzi (30. janvārī). Nacionālajā teātrī nav konstantas atlaides senioriem, bet katru mēnesi ir kāda izrāde, kas senioriem tiek piedāvāta ar 50 procentu atlaidi. «Par to parasti informējam Latvijas radio un teātrī, kur var uzzināt visu informāciju par tuvākajām izrādēm un biļetēm,» stāsta Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēviča. Nacionālais teātris izmanto arī sociālos tīklus, informējot par interesantiem piedāvājumiem senioriem, – tos var atrast Facebook vai Twitter, tāpēc tiem pensionāriem, kuri izmanto datoru un internetu, noteikti jāpievienojas teātra sekotāju pulkam. Nacionālajā teātrī tuvākās izrādes, uz kurām tieši senioriem ir 50 procentu atlaide biļešu cenai, ir Migla (19. decembrī) un Osedžas zeme (8. janvārī).

Liepājas teātra mārketinga direktore Jevgenija Skoraja stāsta, ka Liepājas teātrī tiek piedāvātas atlaides 25 procentu apmērā gan skolēniem un studentiem, gan pensionāriem. Apmeklējot izrādi, kopā ar biļeti jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments (pensionāra apliecība). Teātris veido arī dažādas atlaižu kampaņas gan noteiktai auditorijai, šajā gadījumā – senioriem, gan arī dažādas mēneša akcijas. «Mēs piedāvājam arī atlaides lojālajiem apmeklētājiem (līdz 25 procentiem), kā arī veidojam sadarbību ar citu uzņēmumu lojalitātes programmām,» norāda J. Skoraja. Arī Daugavpils teātrī ir senioriem ir pieejama pastāvīga atlaide – 20 procentu no ikvienas izrādes biļetes cenas. «Dažkārt mēs sagatavojam arī īpašus piedāvājumus reģiona pansionātiem, vienojoties ar tiem personiski,» stāsta Daugavpils teātra pārstāve Madara Pavlovska.

Valmieras teātrī biļešu pārdošana pensionāriem tiek organizēta, balstoties uz repertuāru un pieprasījumu, Neatkarīgajai stāsta Valmieras Drāmas teātra pārstāve Lija Ozoliņa. Lai gan senioriem nav pastāvīgas atlaides, plānojot katra mēneša repertuāru, tiek izvērtēts, kurām izrādēm piemēros atlaidi skolēniem, studentiem un pensionāriem 40 procentu apmērā. «Dažkārt tās var būt vairākas izrādes mēnesī, bet dažkārt šādas atlaides nav. Izvēle par labu atlaidei tiek izvērtēta, balstoties uz konkrētām izrādēm un pensionāru interesi. Otrs veids, kā mēs strādājam ar pensionāru auditoriju, ir īpašie vai individuālie piedāvājumi konkrētām grupām, piemēram, pansionātiem vai pensionāru biedrībām,» stāsta L. Ozoliņa.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais