Jau 85 gadus Lielbritānijā eksistē ciemats ar kailiem iedzīvotājiem

© Dave King

Lielbritānijā, Hertfordšīrā, jau 85 gadus eksistē neliels natūristu ciemats ar nosaukumu Spielplatz, kas tiešā tulkojumā nozīmē "spēļu laukums".

1929.gadā šo neparasto ciematiņu dibinājis Čārlzs Makaskijs, nopērkot 12 akru zemes gabalu par 500 mārciņām. 

Pašreiz "kailajā ciematā" atrodas 34 mājas, kurās mitinās vietējie iedzīvotāji, kā arī 24 mājas, kuras vasarās var izīrēt atpūtnieki. Ciematam regulāri tiek pievests pasts un ēdiens.

Visas ikdienas gaitas iedzīvotāji veic kaili. Ciemata "sirds" ir kluba māja, kurā vietējie rīko, piemēram, diskotēkas, karaoke un spēļu vakarus, baseina ballītes. Ciemats Spielplatz pašreiz tiek pārvaldīts kā klubs- vienu no mājām iespējams iegādāties par 85 tūkstošiem mārciņu, bet tikai pēc valdes apstiprinājuma. Visi ciemata iedzīvotāji pazīst viens otru un ir ļoti daraudzīgi, vienmēr palīdzot, ja gadījusies kāda ķibele.

Vietējie iedzīvotāji jūtās ļoti neērti, ja kāds valkā drēbes šajā vietā.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais