VAKARA ZIŅAS: Deputāte Bite kļūs par otrās meitas māmiņu

© f64

Saeimas deputāte Inga Bite (33) tuvākajās dienās kļūs par otrās meitiņas māmiņu. Inga ir drosmīga sieviete, jo līdz pat bērniņa nākšanai pasaulē viņa čakli strādā un nesūdzas par sliktu pašsajūtu vai darba spēju zudumu.

Tiesa gan, Ingas Bites vecmāte, kas pieņems dzemdības, jau sarājusi deputāti un paziņojusi, ka dosies uz Saeimu un lūgs, lai kolēģi dzen viņu prom no darba. Savukārt Inga pati tikai smej un atklāj, ka arī pati ļoti gaida bērniņa nākšanu pasaulē. «Kuru katru brīdi ir jābūt klāt,» sarunā ar »VZ« atklāj deputāte un piebilst, ka pēdējos grūtniecības mēnešos darba dienas otrajā daļā jau jūt nogurumu. «Sāp gan mugura, gan arī kājām ir grūti visu dienu augstpapēžu apavos. Tik brīvi ģērbties jau nemaz nevar, jo jāievēro reglamentā noteiktais ģērbšanās stils. Taču, lai arī kā, bērni ir mūsu svētība,» atzīst deputāte.

2012. gada 31. martā, kad Ingai Bitei laulībā ar vīru Māri pasaulē nāca pirmdzimtā meitiņa Estere, viņa tobrīd pildīja Saeimas priekšsēdētājas biedres darba pienākumus. Jau pāris dienas pēc dzemdībām deputāte paziņoja, ka pēc 56 dienām, kas oficiāli pienākas kā dzemdību atvaļinājums, viņa atgriezīsies darbā Saeimā. Inga gan zaudēja Saeimas priekšsēdētājas biedres amatu, taču strādāt turpināja un uz darbu itin bieži ņēma arī līdzi mazulīti. Bite atminas, ka par sevi dzirdējusi dažādus komentārus, jo vieni jauno māmiņu atbalstīja, bet citi asi kritizēja.

Šobrīd Inga Bite nolēmusi ieturēt garāku pauzi un izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu pusgadu vai arī līdz pat nākamajam rudenim. Viņa plāno bērniņu barot ar savu pienu un uzskata, ka bērnam nekas nevar būt labāks par to. Inga atklāj, ka vecākajai meitai Esterei šobrīd ir 2,5 gadi un arī viņa ar lielu nepacietību gaida māsiņu, kurai jau ir izdomājusi vārdu Emīlija. Inga teic, ka abi ar vīru vēl nav nolēmuši, vai šoreiz būs jāpiekrīt Esteres lēmumam un mazajai māsiņai jādod vecākās meitas ieteiktais vārds.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais