Četru nedēļu olu diēta sola vismaz -10 kilogramus

© Māja

Efektīga diēta, kas gan nav piemērota cilvēkiem, kuri slimojuši ar kādām aknu slimībām. Svara zudumu pēc mēneša ir vismaz desmit kilogrami. Interesanti, ka diēta balstās nevis uz kaloritāti, bet ķīmiskajām reakcijām organismā.

Daži svarīgi likumi:

Jādzer daudz ūdens, vēlams negāzēta;

Jāiztiek bez taukvielām;

Tēja un kafija bez cukura un/vai piena, nav ierobežota, ja gribās saldumu, var pievienot cukura aizvietotāju;

Ja ir noteikts produkta daudzums, to nepārkāpt, ja rakstīts bez ierobežojuma, tātad tiešām, kamēr iestājas sāta sajūta;

Ja vēlies sekot svara izmaiņām, sveries 1x dienā no rīta;

Ja diēta pārkāpta, tā jāsāk no sākuma, nevis no pārtrauktās vietas, to pašu ķīmisko procesu dēļ, diētas režīms skaitās pārkāpts arī gadījumā, ja kautkas tiek sajaukts;

Ieteicams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ne tikai gulēt uz dīvāna;

Pēc diētas sāta sajūta ēdot parādīsies ātrāk, kas palīdzēs noturēt svaru arī pēc diētas beigām, protams saprāta robežās ēdot visādus kārumus u.tml.

Ja rodas vēlme atkārtot šo diētu, tad ieteicams 2x pimā nedēļa + 2x ceturtā;

Pirmā nedēļa

Brokasties katru dienu vienādas: 1-2 vārītas olas un 1/2 apelsīna vai greipfrūta

1. diena

Pusdienas: Viena veida augļi jebkurā daudzumā (apelsīni, āboli, bumbieri, greipfrūti, aprikozes, melones, plūmes utt.)

Vakariņas: Vārīta vai cepta gaļa (gabaliņi, steiks vai malta bez taukiem), izņemot jērgaļu;

2. diena

Pusdienas: Vārīta vai cepta vistas gaļa bez ādas

Vakariņas: 2 vārītas olas, salāti (gurķis, salāts, tomāti, paprika, burkāns), 1 sausiņš/tostermaizīte, 1 apelsīns vai greipfrūts

3. diena

Pusdienas: Liess siers jebkurā daudzumā, 1 sausiņš/tostermaizīte, tomāti;

Vakariņas: Vārīta vai cepta gaļa (gabaliņi, steiks vai malta bez taukiem), izņemot jērgaļu;

4. diena

Pusdienas: Viena veida augļi jebkurā daudzumā (apelsīni, āboli, bumbieri, greipfrūti, aprikozes, melones, plūmes utt.)

Vakariņas: Vārīta vai cepta gaļa (gabaliņi, steiks vai malta bez taukiem), izņemot jērgaļu, salāti;

5. diena

Pusdienas: 2 vārītas olas, vārīti dārzeņi (kabači vai pupiņas vai burkāni vai zaļie zirnīši)

Vakariņas: Vārīta vai cepta zivs, salāti, 1 apelsīns vai greipfrūts;

6.diena

Pusdienas: Viena veida augļi jebkurā daudzumā (apelsīni, āboli, bumbieri, greipfrūti, aprikozes, melones, plūmes utt.)

Vakariņas: Vārīta vai cepta gaļa (gabaliņi, steiks vai malta bez taukiem), izņemot jērgaļu, salāti;

7. diena

Pusdienas: Vārīta vai cepta vistas gaļa bez ādas, tomāti, vārīti dārzeņi, 1 apelsīns vai greipfrūts;

Vakariņas: vārīti dārzeņi;

Otrā nedēļa

Brokastis katru dienu: 1-2 olas, 1/2 apelsīna vai greipfrūta

1. diena

Pusdienas: Cepta vai vārīta gaļa, salāti

Vakariņas: 2 vārītas olas, salāti, 1 apelsīns vai greipfrūts;

2. diena

Pusdienas: Cepta vai vārīta gaļa, salāti

Vakariņas: 2 vārītas olas, 1 apelsīns vai greipfrūts;

3. diena

Pusdienas: Cepta vai vārīta gaļa, gurķi;

Vakariņas: 2 vārītas olas, 1 apelsīns vai greipfrūts;

4. diena

Pusdienas: 2 vārītas olas, jebkurš baltais siers (liess) jebkurā daudzumā, vārīti dārzeņi;

Vakariņas: 2 vārītas olas;

5. diena

Pusdienas: Vārīta vai cepta zivs;

Vakariņas: 2 olas

6. diena

Pusdienas: Vārīta vai cepta gaļa, tomāti, 1 apelsīns vai greipfrūts

Vakariņas: Svaigu augļu salāti (apelsīns, mandarīns, melone, persiks, ābols)

7. diena

Pusdienas: Vārīta vai cepta vista bez ādas, tomāti, vārīti dārzeņi, 1 apelsīns vai greipfrūts

Vakariņas: Vārīta vai cepta vista bez ādas, tomāti, vārīti dārzeņi, 1 apelsīns vai greipfrūts

Trešā nedēļa

pati šausmīgākā

1. diena

Visas dienas laikā jebkuri augļi jeburā daudzumā, jebkurā laikā, kopā ar jebkuriem citiem augļiem, izņemot aizliegtos (vīnogas, vīģes, dateles, banāni)

2. diena

Visas dienas laikā jebkuri vārīt dārzeņi un jebkuri salāti, izņemot kartupeļus, kukurūzu u.tml. cieti saturošos;

3. diena

1. un 2. dienas summa- jebkuri augļu un vārīti dārzeņi un salāti

4. diena

Vārīta vai cepta zivs jebkādā daudzumā, salāti (tikai kāposti vai lapu salāti), vārīti dārzeņi;

5. diena

Netrekna vārīta vai cepta gaļa, izņemot jērgaļu, vai vista, vārīti dārzeņi;

6. un 7. diena

Visas dienas laikā viens veids augļu jebkurā daudzumā un laikā (tikai āboli vai tikai bumbieri vai tikai persiki vai tikai aprikozes);

Ceturtā nedēļa

Minētie produkti paredzēti visai dienai, bez īsti noteikta laika, taču bez papildināšanas.

1. diena

4 gabaliņi vārītas vai ceptas gaļas vai 1/4 vārītas vistas, 3 tomāti, 4 gurķi, 1 kārba tunča NE eļļā (ja citādāk nevar, eļļu var noskalot), 1 sausiņš vai tostermaizīte, 1 apelsīns vai greipfrūts;

2. diena

2 gabaliņi vārītas vai ceptas gaļas (max 200 grami kopā), 3 tomāti, 4 gurķi, 1 sausiņš vai tostermaizīte, ābols vai bumbieris vai 1 šķēle melones vai 1 apelsīns vai 1 greipfrūts;

3. diena

1 karote biezpiena vai šķēle liesa baltā liesā siera, 2 tomāti, 2 gurķi, neliela porcija vārītu dārzeņu, 1 sausiņš vai 1 tostermaizīte, 1 apelsīns vai greipfrūts;

4. diena

1/2 vārītas vai ceptas vistas, 3 tomāti, gurķis, 1 sausiņš vai tostermaizīte, 1 apelsīns vai greipfrūts, viens no jau minētajiem augļu veidiem (bumbieri, āboli, aprikozes, apelsīni...);

5. diena

2 vārītas olas, 1 salātgalviņa, 3 tomāti, 1 apelsīns vai greipfrūts;

6. diena

Divas vārītas vistas krūtiņas, 125 g liesa biezpiena vai brinzas, 1 tostermaizīte, 2 tomāti, 2 gurķi, rūgušpiens (tas pats kefīrs vien ir), 1 apelsīns vai greipfrūts;

7. diena

1 karote biezpiena, kārba NEeļļaina tunča (sk. augstāk), neliela porcija vārītu dārzeņu, 2 tomāti, 2gurķi, 1 sausiņš vai tostermaizīte, 1 apelsīns vai greipfrūts

Svarīgākais