RECENZIJA: "Counting Crows”, "Somewhere Under Wonderland”

© publicitātes

Vai kāds vēl atceras 80. gadu vidus superhitu „(I Just) Died In Your Arms”? Nu to, ko izpildīja kāda grupa, kuras nosaukumu radioraidījumā „Būsim pazīstami!” tā vadītājs Arvīds Mūrnieks izrunāja kā „kating krū”? Atcerieties? Tad, lūk, šī popmūzikas hita izpildītājiem „Cutting Crew” nav absolūti nekāda sakara ar amerikāņu grupu „Counting Crows” - šāda muļķīga piebilde domāta tiem, kuri, līdzīgi kā šo rindu autors, varētu sajaukt abu minēto grupu nosaukumus un sākotnēji brīnītos, cik gan ļoti var mainīties izpildītās mūzikas stils...

„Counting Crows” – kaliforniešu formācija kādu septiņu cilvēku sastāvā darbojas no 1991. gada, tās kontā ir septiņi studijas albumi. Nez kāpēc tai tiek piedēvēts poproks un pat alternatīvais roks, lai gan viņu mūzikā drīzāk vērojams kaut kas līdzīgs kantrīrokam. Atsauksmes par jauno albumu no mūzikas kritiķu puses ir diezgan labas, arī topos vietas izkarotas pieklājīgas (Amerikā – 6. vieta, Lielbritānijā – 15. vieta), tā kā „Somewhere Under Wonderland” šajā ziņā vērtējams ar plus zīmi.

PAR. Ir kompozīcijas, ko ir vērts paklausīties kaut vai no mūziķu individuālās meistarības un melodijas veidošanas viedokļa, piemēram, „Dislocation” vai „God Of Ocean Tides”.

PRET. Jau ap otro dziesmu top skaidrs, ka nekā te nebūs, un šo disku ar steigu vajadzētu sviest atkritumu urnā. Līdz albuma beigām šāda vēlme kļūst teju nepārvarama... Tiesa, pie mums viņi gan varētu uzspēlēt – kādā krodziņā, kur apmeklētāju vietu skaits nepārsniedz divdesmit.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais