AC/DC izmet no grupas bundzinieku Filu Radu

© scanpix

Jaunzēlandes prokuratūra atsaukusi rokgrupas AC/DC bundziniekam Filam Radam izvirzītās apsūdzības divu cilvēku slepkavības pasūtīšanā. Tomēr vairākas apsūdzības par mazākiem noziegumiem palikušas spēkā, un grupas biedru reakcija vedina uz domām, ka viņi vairs F. Radu par savu kolēģi neuzskata.

Pagājušajā ceturtdienā pasaules laikraksti un lielākie televīzijas kanāli vēstīja, ka 60 gadus veco AC/DC bundzinieku apsūdz slepkavību pasūtīšanā, taču dienu vēlāk prokuratūra atzina, ka tai nav pietiekamu pierādījumu, lai izvirzītu šādas apsūdzības.

27. novembrī mūziķim, kurš atbrīvots pret drošības naudu (tās apjoms netiek izpausts), gan nāksies atgriezties tiesas zālē – viņš joprojām apsūdzēts draudu izteikšanā, kā arī metamfetamīna un marihuānas glabāšanā.

P. Rada advokāts Pols Mebijs apsūdzības nodēvējis par «niecīgām». Jurists asi kritizējis policijas rīcību, jo tieši policijas darbinieki uzstājuši, ka viņiem ir pietiekami daudz pierādījumu, lai apsūdzētu bundzinieku slepkavību pasūtīšanā. «Šādām apsūdzībām nekad nebija jābūt izvirzītām,» ir pārliecināts advokāts, kurš norādījis, ka viņa klienta reputācijai nodarīts neaprēķināms kaitējums. P. Mebijs paziņojis, ka apsverot varbūtību ierosināt civillietu pret vainīgajiem policijas darbiniekiem par neslavas celšanu un nomelnošanu, tomēr vadošie Jaunzēlandes juristi uzskata, ka šādai lietai nebūtu nekādu perspektīvu.

Jaunzēlandes pilsētā Taurangā F. Rads dzīvo kopš 1983. gada, kad viņam pirmo reizi nācās atstāt AC/DC (grupā viņš atgriezās 1994. gadā). Daily Mail raksta, ka mūziķis un viņa draugi ir regulāri pilsētas lielākā bordeļa klienti, bet F. Rada kaimiņiem nākas samierināties ar to, ka no viņa greznās savrupmājas bieži skan skaļa mūzika, bet pa apkaimi klīst iereibuši tipi, kuri vai nu dodas uz kārtējo viņa rīkoto ballīti, vai arī nāk no tās. Žurnālisti norāda, ka ēku apsargā vairāki bruņoti vīri, tāpēc uzzināt F. Rada viedokli par notikušo viņiem nav izdevies. Jau pirms 20 gadiem F. Rads Taurangā ierīkojis skaņu ierakstu studiju Mountain Recording Studios, bet pirms trim gadiem atvēris restorānu Phil’s Place.

Septembrī tieši šajā restorānā notika F. Rada debijas soloalbuma Head Job prezentācija. Gan solodarbības uzsākšana, gan citu AC/DC dalībnieku reakcija uz skandālu ap bundzinieku liek domāt, ka viņš vairs nav leģendārās grupas sastāvā. 2. decembrī iznāks jaunais AC/DC albums Rock Or Bust, bet nākamgad grupa plāno doties pasaules turnejā. «Par notikušo ar Radu mēs uzzinājām no preses, taču tas nekādā veidā neiespaidos albuma iznākšanu un turneju,» sacīts īsā paziņojumā, kas AC/DC oficiālajā interneta mājaslapā parādījās neilgi pēc tam, kad bundzinieks tika apsūdzēts slepkavību pasūtīšanā. Reuters norāda, ka nesen medijiem izsūtītajā jaunajā oficiālajā grupas fotogrāfijā F. Rada nav, lai gan viņš pats vēl septembrī bija pārliecināts, ka dosies turnejā. Jāpiebilst, ka oktobra sākumā kļuva skaidrs, ka grupā vairs nemuzicēs ģitārists Malkolms Jangs, kurš sirgst ar vecuma plānprātību – jaunā diska ierakstā piedalījies viņa krustdēls Stīvijs Jangs.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.