VAKARA ZIŅAS: Samantas Tīnas perfektās figūras noslēpums

© f64

Sabiedrībā nerimst jautājumi par dziedātājas Samantas Tīnas (25) efektīgo figūru: vieni runā, ka Samanta tik daiļa, jo iemīlējusies, citi apsver, ka dziedātāja ievēro diētu, bet vēl kāds pārliecināts, ka viņa stundām pavada sporta zālē. »VZ« dziedātāja ievieš skaidrību, kā rūpējas par savu ķermeni, un ļauj ielūkoties, kā vingro ar elektriskās muskuļu stimulācijas trenažieri.

Nav jāsvīst trīs stundas sporta zālē

Dziedātāja Samanta Tīna neievēro speciālas diētas, nelieto uzturā miltu izstrādājumus un kopš aizvadītā pavasara divas reizes nedēļā apmeklē veselības studiju «Kombucha», kur trenera pavadībā nodarbojas ar EMS fitnesu. Sportiskas aktivitātes Samantai nekad nav bijušas svešas. Pirms tam dziedātāja regulāri piecas reizes nedēļā apmeklēja sporta zāli, kur intensīvi trenējās gan grupas nodarbībās, gan individuāli. Katru reizi treniņš ilga trīs stundas. «Padzirdēju, ka veselības studijā «Kombucha» ir vienīgā vieta Latvijā, kur piedāvā EMS fitnesu. Piemēram, Amerikā visas lielās šovbiznesa zvaigznes aizrāvušās ar šo sporta veidu. Tādēļ arī es nolēmu izmēģināt. Sākotnēji ļoti neticīgi uz to visu raudzījos, jo likās, ka sporta zālē jāpavada vairākas stundas, strādājot vaiga sviedros, lai sasniegtu labu rezultātu. Domāju, ka nav iespējams 20 minūšu ilgā treniņā izvingrināt pilnīgi visus muskuļus. Taču jau pirmajā treniņā pēc desmit minūtēm vairs nespēju kājās nostāvēt no slodzes. Izmēģināju un sapratu, ka man tas der. EMS fitnesa nodarbība, kas ilgst 20 minūtes, atsver trīs stundas, ko iepriekš pavadīju intensīvos treniņos sporta zālē. Turklāt, lai paspētu uz sporta zāli, man bija ļoti rūpīgi jāsaplāno laiks, lai pagūtu savus darbus padarīt un pagūt uz treniņiem. Bieži vien, skrienot savos darbos, nepaēdu pirms treniņa un attapos no tā, ka neesmu paēdusi un reibst galva. Taču šajā gadījumā treniņš ilgst vien 20 minūtes, tad ieskrienu dušā, pārģērbjos un varu skriet tālāk. Jā, šāda fitnesa nodarbība nav no lētajām, taču summa atsver tās stundas, ko pavadīju sporta zālē,» ar jaunatklāto fitnesa veidu iepazīstina Samanta.

Izkustina visus muskuļus

Samanta pārliecinājusies, ka EMS fitness nodarbina un izkustina pilnīgi visus muskuļus. «Meitenēm ir svarīgi, lai būtu nostiprināta vēdera presīte, un parastās treniņnodarbībās nemaz nav tik viegli izkustināt visus muskuļus, bet šajā gadījumā ar elektriskās stimulācijas palīdzību tiek nodarbināti itin visi muskuļi. Es pat jūtu, kā strāva pa kāju aiziet līdz pat pirkstu galiņiem un izkustina katru muskulīti. Svarīgi, ka šie treniņi notiek trenera pavadībā un treneris nosaka, kāda slodze man nepieciešama. Piemēram, manai vēdera presei jau sasniegti 100 procenti, tādēļ lielāku slodzi šai vietai vairs nevajag, bet citās ķermeņa vietās tik lielu slodzi vēl nevaru izturēt. Katram cilvēkam tiek izstrādāta individuāla vingrinājumu programma, kas jāpaveic 20 minūtēs. To sastādot, treneri vadās pēc katra veselības stāvokļa. Zinu, ka cilvēki uztraucas, vai pēc šādiem treniņiem nav problēmu ar sirdi, jo daudziem liekas, ka elektrība un sports ir divas nesavienojamas lietas. Varu droši apgalvot, ka pēc treniņiem nav nekādu problēmu ar sirdi. Gribu ieteikt nelasīt internetā atsauksmes par šo fitnesa veidu, bet katram pašam atnākt un izmēģināt, un tikai tad būs skaidri zināms, der vai neder šis sporta veids,» zina stāstīt dziedātāja.

Ne jau superbikses palīdz tievēt!

Lai nodarbotos ar šo fitnesa veidu, Samanta tērpjas sporta triko, ko pirms treniņa nopūš ar siltu ūdeni. Tas tāpēc, ka mitrs tērps labāk vada strāvu nekā sauss. Kad tas paveikts, tiek uzvilkts speciāls tērps, ko pieslēdz pie datora. Samanta atzīst, ka pat specializētais tērps dod papildu bonusu, proti, tas veidots tā, lai sniegtu masāžu ķermenim. Tādēļ dāmām, kuras uztraucas par celulītu, treniņa laikā problēmzonas saņem drenāžu jeb masāžu, kas novērš celulītu. Dziedātāja sociālajos tīklos saņēmusi arī virkni jautājumu par EMS fitnesa specializēto tērpu, jo cilvēkiem liekas, ka Samantai tievēt palīdz tieši bikses. Savukārt citiem liekas, ka šis tērps esot gluži tāds kā kino grāvēja «Zvaigžņu kari» varoņiem. Ieviešot skaidrību, Samanta teic: «Bikses ir tikai papildu līdzeklis, kas uzlabo ķermeņa formas.»

Samanta atklāj, ka pēc elektriskās muskuļu stimulācijas treniņiem jūtas kā no jauna piedzimusi. Dziedātāja uzsver, ka savu slaido augumu vairāku gadu garumā pilnveidojusi ar sportiskām aktivitātēm. Turklāt sportot Samanta dodas ar prieku, sevi īpaši nepiespiežot, jo, viņasprāt, rezultātu var sasniegt tikai tad, ja viss notiek organiski, nevis drastiski kaut ko sev uzspiežot. Dziedātāja ikvienam, kas vēlas nomest liekos kilogramus un uzlabot ķermeņa formas, iesaka izvirzīt sev mērķi uz gadu, kura laikā iegūt vēlamo svaru un auguma aprises. Galvenais to visu īstenot bez stresa un panikas, katru dienu sevi nebakstīt un netirdīt, ka gada laikā jānomet konkrēts kilogramu daudzums.

Uzturā nelieto hamburgerus

Samanta sevi neierobežo ar īpašām diētām. Runājot par veiksmīgu rezultātu, dziedātāja uzskaita: «Laba izskata pamatā 20 procenti ir treniņš un 80 procenti uzturs.» Veselības problēmu dēļ dziedātāja uzturā nelieto miltu izstrādājumus. Tādēļ ne reizi ātro uzkodu ēstuvēs Samanta nav iegādājusies un nogaršojusi hamburgeru. «Pirms kāda laika koncertēju Afganistānā pie karavīriem, kur cienastā bija amerikāņu virtuves labumi, tajā skaitā īsts hamburgers. Domāju, nu kā es tagad nepamēģināšu viņu pagatavoto hamburgeru. Apēdu vienu kumosu, un viss, jo pat īsti norīt to nespēju. Manam organismam un garšas kārpiņām nav nepieciešamības pēc tik smagas pārtikas,» viņa stāsta.

UZZIŅAI

* EMS fitness ir nodarbības uz elektriskās muskuļu stimulācijas vācu tehnoloģijas trenažiera. Individuālas nodarbības notiek ar profesionālu treneri. Tās nodrošina slodzi, kas vienāda ar tradicionālu divu stundu treniņa slodzi. Vienas nodarbības ilgums ir 20 minūtes. Pietiek tikai ar divām nodarbībām nedēļā. Iesācējiem un visiem, kas vēlas izmēģināt šo jaunumu, paredzētas divas iepazīšanās nodarbības, kas izmaksās 30 eiro.

Svarīgākais