VAKARA ZIŅAS: "UgunGrēka" Zenta maina dzīvesvietu

© Santa Sergejeva

TV3 populārā seriāla «UgunsGrēks» Zentas lomas atveidotājas Regīnas Devītes (58) dzīve paiet starp divām pilsētām – Valmieru un Rīgu. Šoruden aktrise pārcēlusies uz jaunu istabiņu, strādā par režisora palīdzi un vēlas sev pierādīt, ka var nospēlēt nopietnāku lomu par jautro seriāla istabeni.

«Man ir tik maz laika, ka es burtiski kā vāvere ritenī skrienu. Un visiem jau ir tikai 24 stundas diennaktī. Pirms pāris dienām Rīgā samainīju dzīvesvietu, jo ir naktis, kad filmēšanas un citu darbu dēļ aizkavējos Rīgā, tādēļ nepieciešama vieta, kur pārnakšņot,» stāsta aktrise Regīna Devīte. «Ar pārvākšanos sanāca šovs. Neilgi pēc pusnakts ar senu kolēģi pārnesām manas mantas no Tērbatas ielas uz Brīvības ielu. Tajā skaitā pati nesu savu lielo matraci cerībā, ka tumšajā nakts stundā mani neviens neatpazīs. Nav jau tā, ka esmu tik vieglprātīga, jo biju arī noīrējusi automašīnu, lai pārceltos uz jauno dzīvesvietu, taču apstākļi iegrozījās citādi. Tad nu arī pati ķēros klāt šā jautājuma risināšanai, jo uz ielas jau nepalikšu gulēt. Man nepatīk visus aicināt palīgā. Daudz patīkamāk ir tad, ja pati piepūlos un izdaru nekā apgrūtinu citus.»

Aktrises pamatdarbs ir Valmieras Drāmas teātrī. Lai arī beidzamajā laikā Devītei teātrī nav lomu. Viņa teātrī algu saņem par administratīvu darbu un pilda režisora palīdzes pienākumus. «Es ļoti daudz laika pavadu autobusā – ceļā no Valmieras uz Rīgu un otrādi. Noteikti tie, kas brauc reisā «Rīga–Valmiera», redz mani autobusā guļot. Ja citi sūdzas par bezmiegu, tad man ir gluži pretēji, varu nogulēt pat modinātājpulksteni. Man visu mūžu ir bijis grūti pamosties. Ja jaunības dienās es biju pūce un man patika pa naktīm rosīties, tagad esmu vienkārši guļava.»

Ja citi lielās, ka straujajā dzīves tempā spēku un enerģiju atgūst dabā un ģimenē, tad Regīnu Devīti uzlādē skatītāju mīlestība. «Saraudināt jau mēs viens otru varam ļoti ātri, bet, ja man cilvēki nāk klāt un atzīst, ka, sekojot līdzi Zentas gaitām seriālā, tā smējušies... Tas man ir liels prieks. Turklāt laukos, kad redzu tās mīļās cilvēku acis un katrs man grib pieskarties un noglāstīt. Ciemojos Salacgrīvā, kur, tiekoties ar vietējiem iedzīvotājiem, bija ieradusies arī kāda pansionāta iedzīvotāja invalīdu ratiņos. Viņa raudāja no prieka un teica, ka šī diena ir tik laimīga, jo viņa beidzot mani satikusi. Tas bija liels kompliments, un raudājām abas, » par emocionālo saikni ar saviem talanta cienītājiem stāsta Devīte.

Aktrise šoruden sākusi gatavoties savai monoizrādei, ko producēt uzņēmusies Laila Ilze Purmaliete. Pirmizrāde Romēna Garī darbam «Visa dzīve priekšā» paredzēta 27. novembrī. Devīte ar šo izrādi grib pierādīt sev un, iespējams, arī saviem talanta cienītājiem, ka viņa var nospēlēt arī daudz nopietnāku lomu nekā tikai seriāla Zentu.

Izklaide

Viena no šā brīža aktuālākajām un klausītākajām pašmāju repa apvienībām “Singapūras Satīns” laiduši klajā pērn izdotā albuma “Super” papildināto versiju “Super Duper”, kuru stiprinājuši ar jaunu videoklipu. Tajā mūziķi iejūtas sev ļoti netipiskos tēlos, par kuriem var pārliecināties, jau ieskatoties fotosesijas tēlos – jā, tie ir viņi, “Singapūras Satīns”!

Svarīgākais