Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Holivudas zvaigzne Darnels novērtē Rīgas skaistules

© f64

Uz Latvijas kinoekrāniem skatāms lietuviešu nacionālais supergrāvējs «Redicted». Filmā piedalās arī austrāliešu izcelsmes asa sižeta Holivudas filmu zvaigzne Džils Darnels. Šonedēļ aktieris viesojās Rīgā un »VZ« sniedza ekskluzīvu interviju.

Džils Darnels priekšroku dod neparastiem kino projektiem. Viņa nozīmīgākā loma pēdējā laikā ir mistikas trillerī «Blood Moon». Savukārt seriālu cienītāji aktieri būs ievērojuši britu kostīmu drāmas «Reign» epizodēs.

– Rīgā tu esi pirmo reizi, kādi ir pirmie iespaidi?

– Jauka pilsēta. Rīgā līdzīgi kā Lietuvā ir ļoti skaistas sievietes, tik glītas kā supermodeles.

– Kā nonāci pie lomas lietuviešu filmā?

– Šai lomai bija noskatīts cits aktieris, taču viņš bija cālis un nobijās, ka lielāko filmas daļu būs jāskrien kailam ar radiatoru. Mani Londonas aģenti atsūtīja šīs filmas scenāriju. Izlasīju, un man iepatikās, tādēļ nolēmu, ka šī loma ir kā rakstīta man. Ierakstījām manu aktierspēles video un nosūtījām to režisoram. Brīvdienās biju plānojis doties uz Palmspringsu kopā ar meiteni no Latvijas, ar kuru tolaik tikos. Nodomāju, ka vienkārši atslēgšu telefonu un izbaudīšu īstas brīvdienas bez telefona zvaniem. Taču pēdējā brīdi plānus nācās mainīt. Pēdējā brīdi sēdos lidmašīnā, lai no Losandželosas dotos uz filmas provēm Viļņā.

– Un, kur palika latvju meitene?

– Nezinu, kaut kur palika (smaida).

– Vai nemulsina, ka lielāko filmas daļu bija jābūt kailam?

– Patiesībā, nē! Sākot studēt aktieros, mana pasniedzēja bija totāla kuce un iedalīja man kailķermeņa lomu. Teju veselu gadu nācās stāvēt uz skatuves pilnīgi kailam. Filmā man ir radiators un pat zeķes (smejas).

– Cik daudz laika nācās skraidīt kailam?

– Neatceros. Manuprāt, vairākas dienas, kamēr tika nofilmēti īstie kadri. Taču varu droši teikt, ka man bija labākais filmas kostīms. Tobrīd Lietuvā valdīja pamatīga vasaras tveice. Puiši, kas bija ādas jakās un žaketēs, vienkārši suta ārā. Taču man bija ērti, jo biju pliks ar radiatoru un zeķēm.

– Zeķes bija tikai kājās?

– Nē, zeķe bija arī tur! Filmēšana risinājās pilsētas centrā, un vietējie iedzīvotāji pa saviem logiem visu bildēja. Negribēju, ka mans kailfoto nonāk bulvārpresē.

– Filmā ir apspēlēti Rietumeiropas stereotipi par Lietuvu. Ko tu pats pirms šī darba, biji dzirdējis par šo valsti?

– Būdams Lielbritānijā, no draugiem dzirdēju ne tās pozitīvākās atsauksmes par lietuviešiem. Viņi esot skaļi, kašķīgi un kauslīgi. Taču, nonācis Lietuvā, biju patīkami pārsteigts – par cilvēkiem un arhitektūru.

– Kas palicis atmiņā no brīvajiem brīžiem Lietuvā?

– Lietuvā ir skaistas upes un vasaras laikā ir patīkami pavadīt laiku pie ezeriem. Var peldēt un vērot glītas meitenes.

– Ko tava ģimene saka par šo projektu?

– Viņi to vēl nav redzējuši. Ģimene dzīvo Austrālijā un Šanhajā. Man ir doma pēc pāris nedēļām viņus apciemot un aizvest parādīt šo filmu.

– Tavā biogrāfijā teikts, ka tu viegli apgūsti svešvalodas. Šodien ļoti veiksmīgi uzrunāji skatītājus latviešu valodā, bet cik daudz tu māki runāt lietuviski?

– Nedaudz tiešām māku.

– Tad jau tu zini, ko nozīmē «kurva»?

– Tas man šķiet ir vairāk poļu vārds, bet lietuvieši arī to lieto. Strādājot pie šīs filmas, apguvu ko nozīmē kurva, b.... Šādus izteicienus parasti iemācās uz ilgāku laiku.