VAKARA ZIŅAS: Dons Varanasi nofilmē līķu dedzināšanu

© no personīgā arhīva

Populārais dziedātājs Dons jeb īstajā vārdā Artūrs Šingirejs atgriezies Rīgā no ceļojuma uz Sibīriju, kā arī Indijas senāko pilsētu Varanasi.

Uz Varanasi Indijā klausītāji Donam ieteica doties jaut tad, kad viņa izpildītā dziesma «Pēdējā vēstule» «Muzikālās bankas» aptaujā tika atzīta par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu. Turklāt Dons šā gada sākumā izdeva ierakstu albumu, kura nosaukums ir «Varanasi».

Septembra sākumā Dons pilnīgi viens bez liekām mantām, bet ar ģitāru un dažiem apģērba gabaliem somā uzsāka ceļojumu uz Varanasi. No Rīgas uz Maskavu, tad ar vilcienu līdz Vladivostokai. Iepazinis savas mammas bērnības zemi, dziedātājs lidoja uz Deli, un tālāk ceļš ar vilcienu veda līdz viņa apdziedātajai Varanasi, kas ir hinduisma, budisma un džainisma svētā pilsēta. Uz Varanasi dodas visi svētie, lai pie Gangas krastiem tiktu sadedzināti pēc nāves. Tas esot gandrīz katra indieša sapnis. Daži pat brauc uz šejieni no citām Indijas vietām nomirt.

Nedēļas garumā Dons iepazina Varanasi rituālus un tradīcijas, kā arī cilvēkus. Nofilmēja arī līķu dedzināšanas procesu un laivoja pa svēto Gangas upi. Katru rītu Dons modās līdz ar saullēktu, kamēr vēl gaiss ir dzestrs, jo dienas bijušas ļoti karstas. Kopējais ceļojuma garums bija teju 25 000 kilometru.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais