Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Duboks Palma de Maljorkas ostā noskata jahtu

© no personīgā arhīva

Grupas «A-Eiropa» solists Artūrs Duboks nupat kā atgriezies no Spānijai piederošās salas Palma de Maljorka, kur izvizinājies pa kalnu serpentīniem, sauļojies neapdzīvotās pludmalēs un noskatījis jahtu.

Pieczvaigžņu viesnīca un mazizmēra auto

«Draugi mani pierunāja apceļot Eiropu. Sākotnēji uz to raudzījos diezgan skeptiski, jo nekad agrāk nebiju bijis ne Kannās, ne Nicā. Taču sakodu zobus un no Kauņas lidostas divu stundu lidojumā devāmies uz Palma de Maljorku. Redzētais mani šokēja pozitīvā nozīmē. Tiešām nedomāju, ka tur ir tik skaisti un ka redzētais tik ļoti saviļņos manu sirdi. Šajā Spānijas salā ieraudzīju kaut ko no Meksikas, kaut ko no Taizemes, Indijas, kaut ko no Turcijas un Gruzijas kalniem. Šeit ir ļoti tīrs un kārtīgs un var sajust eiropeisko inteliģenci. Varētu vilkt paralēles ar Rīgu, tikai tur ir laba klimatiskā zona, liela temperatūra un palmas,» stāsta Artūrs Duboks.

Palma de Maljorka ir diezgan dārgs kūrorts. Izvēloties apmešanās vietu, Artūram bijis svarīgs miers un klusums, lai blakus nav skaļas naktsklubu dzīves. Salā mūziķis īrējis apartamentus pieczvaigžņu viesnīcā, kuras restorānā gan brokastojis, gan vakariņojis. Nomājis arī automašīnu, ar kuru krustu šķērsu izbraukājis salu. «Iznomāt automašīnu ir visērtāk, jo taksometru pakalpojumi tur ir dārgi, bet ar autobusu nav iespējams nokļūt tur, kur var piebraukt ar auto. Piemēram, cilvēku neapdzīvotās pludmalēs. Turklāt uz ceļa ir norādes, un nekur nav jāmaldās. Es šoreiz pats arī sēdēju pie stūres un biju neizsakāmi laimīgs, ka braucieni izvērtās tik ekstrēmi. Vairāku kilometru garumā braucu pa šauru kalnu serpentīnu un, skatoties pa auto logu, redzēju vien nereāli dziļu aizu un Vidusjūru. Spiedzu, kā no jauna piedzimis! Sākotnēji biju izbrīnīts, ka tur nevar izīrēt lielizmēra auto, ar kādiem esmu pieradis braukt. Tikai tad, kad braucu pa kalnu serpentīnu, sapratu, ka ne ar džipu vai lielu sedanu nemaz nespētu pa šiem kalnu ceļiem izgriezties,» piebilst mūziķis.

Uz ielas atpazīst populāro mūziķi

Spilgti atmiņā Artūram palicis brauciens uz gleznaino Valdemosas pilsētiņu, kur slavenais komponists Šopens 1838. gadā pavadījis ziemu ar savu mīļāko, franču rakstnieci Žoržu Sandu, kā arī uzrakstīja «Lietus lāšu prelūdiju». Patīkama arī bijusi tikšanās uz ielas ar kādu bijušo rīdzinieku, kas, lai arī astoņus gadus jau dzīvo Spānijas salā, atpazinis «A-Eiropas» solistu Artūru Duboku. Turklāt, pārdomājot nākotnes ceļojumu iespējas, viņš noskatījis arī jahtu, ar kuru varētu no Rīgas pats doties braucienā uz Vidusjūru. Duboka dzīve lielākoties paiet ārvalstu ceļojumos. Beidzamā gada laikā viņš paviesojies Kanādā, Indijā un regulāri ar grupu «A-Eiropa» viesojas Īrijā, Anglijā, Skotijā, kā arī brauc uz Maskavu.