VAKARA ZIŅAS: Šūmahera dēls iet tēva pēdās

© scanpix

Šūmaheru ģimenes vārds atkal parādās galveno ziņu virsrakstos: pērnā gada nogalē traģisku nelaimes gadījumu piedzīvojušais septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers beidzot ir pārvests mājās, kur turpina ārstēšanos, bet viņa 15 gadus vecais dēls Miks kļuvis par vicečempionu kartinga sacīkstēs. Šīs pozitīvās ziņas aptumšo notikumi brāļa ģimenē: Ralfs Šūmahers un viņa sieva Kora pēc 13 laulībā pavadītiem gadiem šķiroties.

Mazā Šūmi lielā uzvara

Mazais Šūmi jeb Mini-Schumi grib līdzināties savam tēvam: Mihaēla Šūmahera 15 gadus vecais dēls Miks izcīnījis savu pirmo uzvaru lielajā sportā un kļuvis par vicečempionu kartinga sacīkstēs. Kā apgalvo eksperti, Mikam esot potenciāls, lai kļūtu par ļoti veiksmīgu sportistu. No tēva viņš mantojis talantu un interesi par tehniskām detaļām. Pēc tam, kad Mihaēls Šūmahers pērn slēpojot piedzīvoja traģisko nelaimes gadījumu, Miku savā gādībā un paspārnē paņēma «KSM Motorsport» dibinātājs un tuvs Mihaēla draugs Pēters Kaizers. Itālijas sporta izdevums «Gazzetta dello Sport» citē jaunā sportista vārdus: «Protams, esmu lepns par saviem rezultātiem, taču ir arī skaidrs, ka mans mērķis ir kļūt par pasaules čempionu.» Savu galvu reibinošo sportista karjeru savulaik līdzīgi bija sācis arī Mihaēls Šūmahers. Arī viņš vispirms aizrāvās ar kartingu un kļuva par vicečempionu, tiesa, Mihaēls toreiz bija gadu vecāks nekā tagad viņa dēls.

Aprūpē 15 speciālistu komanda

Vai Šūmahers sekoja dēla sacīkstēm, nav zināms. Kā jau ziņots, pirms neilga laika viņš tika pārvests no klīnikas Lozannā uz mājām, kas atrodas pie Ženēvas ezera Šveicē. Šūmaheru villa pārvērsta sava veida klīnikā, kur par leģendāro sportistu rūpējas 15 speciālistu personāls – ārsti, medicīnas māsas, sanitāri, fizioterapeiti. «Lielākā daļa personāla, kas rūpējas par Šūmaheru, ir mūsu speciālistu apmācīti. Mēs sekojam viņa ārstēšanai un joprojām un katrā laikā esam viņa kontaktpersonas,» izdevumam «Bild am Sonntag» skaidroja Lozannas klīnikas pārstāvis. Kopš Šūmahers ir mājās, viņa villu ielenkuši fotogrāfi un TV komandas. Ģimene lūgusi respektēt viņu privāto jomu, kā arī neizplatīt minējumus par sportista veselības stāvokli. Lai gūtu priekšstatu par to, kā tagad dzīvo Šūmahera ģimene, vācu izdevums «Bunte» lūdzis Berlīnes klīnikas neiroķirurgu Munteru Sabarīni pastāstīt, kas nepieciešams tādam pacientam kā Šūmahers. «Rehabilitācijai mājas apstākļos ir lielas priekšrocības, jo ģimene var būt tuvāk pacientam. Saistībā ar ierasto vidi tas sniedz ļoti svarīgu dvēselisku atbalstu. Jo labsajūtai ir liela ietekme uz izveseļošanos. Pozitīvi pārdzīvojumi stimulē pašdziedināšanās spēku.» Šādam pacientam esot nepieciešama 24 stundu aprūpe. Arī visa māja jāpiemēro īpašām prasībām: jāierīko lifti, jānodrošina speciāli matrači, regulāri jāveic asins analīzes, ja nepieciešams, arī magnētiskās rezonanses tomogrāfijas.

Brālis šķiras

Harmoniska ģimenes dzīve – tā jau ir pagātne: Mihaēla Šūmahera brālis Ralfs šķiroties no savas sievas Koras. Saskaņā ar izdevuma «Closer» informāciju Kora Šūmahera pēc šķiršanās varētu cerēt uz vienreizēju kompensāciju vismaz piecu miljonu eiro apmērā, bet viņa vēloties vairāk. Īpašumu kopējā vērtība tiek lēsta aptuveni 100 miljoni eiro apmērā. Naudu bijušais F1 pilots ieguldījis dažādi: viņam pieder divas lidmašīnas («Gulfstream 200», «Columbia 400») un vairākas mājas: villa Zalcburgas apkārtnē ar 30 istabām un aptuveni 750 kvadrātmetriem lielu dzīvojamo platību, mājas Diseldorfas un Ķelnes priekšpilsētās, kā arī Sentropēzā Francijā.

Abas puses – Ralfs un Kora – ir nolīguši advokātus, kuri cita starpā cīnīsies par 13 gadus vecā Deivida aizbildniecību. Laulātais pāris jau kādu laiku dzīvojot šķirti un kontaktējoties tikai ar savu advokātu palīdzību. Tiesa, jau kādu laiku abi nebija redzēti kopā ne saviesīgos pasākumos, ne sabiedrībā vispār. Runājot par privāto dzīvi, Kora Šūmahere 2013. gadā kādā no retajām intervijām portālam «vip.de» bija sacījusi: «Es esmu no sabiedrības attālinājusies. Man ir savi sapņi, kurus vēlos īstenot, un sabiedrība man nav nepieciešama. Es gribu dzīvot sev. Mana privātā dzīve ir tikai manējā, un tā tas būs arī turpmāk.»

Ir zināms, ka Kora Šūmahere pati arī pelna naudu un, proti, kā sacīkšu braucēja. Savu sportistes karjeru Ralfa Šūmahera sieva uzsāka 2004. gadā, kad debitēja «Mini Cooper» rallijā. 2006. gadā viņa startēja ar 280 zirgspēku «Seat» automobili «Seat Leon Supercopa» kategorijā un kļuva par labāk atalgoto vācu sacīkšu braucēju sievieti. Toreiz viņa paziņoja: «Beidzot es pelnīšu, ne tikai tērēšu naudu. Tagad es varēšu pati par savu naudu nopirkt dāvanas Ralfam un Deividam.» Arī turpmākajos gados Kora piedalījusies dažādās sacensībās. 2014. gada aprīlī izdevums «Kölner «Express» ziņoja par Koras Šūmaheres treniņbraucieniem, gatavojoties jaunajai sezonai.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais