Skatītājus šokē seriāla "UgunsGrēks" sezonas sākums

© f64

Šonedēļ atsākās pašmāju populārākā seriāla «UgunsGrēks» demonstrēšana, taču jaunās sezonas sākums atkal licis lielai daļai tautas kult mēles sociālajos tīklos, lai publiski paustu savu sašutumu vai prieku par īpaši skarbajiem notikumiem, ar kuriem satraukti skatītāji.

Neviens netiek žēlots – līst asaras

Latviešu «Hameleonu rotaļas» jeb «UgunsGrēks» jau iepriekšējās sezonās skatītājus ievilka nelietīgās intrigās un kriminālos notikumos. Nācās pārdzīvot varoņu nāves, šaušanas, spridzināšanas, kropļošanas utt., vienīgi pozitīvā Zentiņa (Regīna Devīte) šajā traģiskajā divpadsmitajā sezonā joprojām spēj seriālu padarīt gaišāku un humora pilnu. Skatītāji «norej» Ievu (Inga Tropa), bet atbalsta visus pārējos varoņus, kam nākas viņas vainas dēļ kravāt koferus un pamest viesnīcu, jo, lūk, «aklā Edija mīlēšana» esot novedusi līdz īpašnieka maiņai. Tā seriālā parādās jauns varonis – Viesturs (Ivars Kļavinskis), kurš kļuvis par Pētersonu viesnīcas jauno īpašnieku.

Ievas sirds ir salauzta, jo Edijs neatbild uz telefona zvaniem, tāpat arī tiek apcerētas pašnāvības iespējas – viss ir zaudēts. Mistiski ir pazudis Edijs (Artūrs Dīcis), Gatis (Mārtiņš Brūvers) un Aņa (Poļina Orlova), kā arī nošautais šoferis. Ironiski, bet tā tas tiek pasniegts pirmajā «UgunsGrēka» sērijā. Starp citu, sadzīviskais seriāls tiek pārvērsts par krimināldrāmu, jo Vadims (Jakovs Rafalsons) sagūsta arī Lidiju (Olgu Dreģi), piespiežot tai pie krūtīm šaujamo un cēli izvedot viņu cauri visām viesnīcas telpām un pagalmam.

Tiek dota iespēja visiem

Spriežot pēc tā, ko cilvēki runā sociālajos tīklos, ir skaidrs, ka lielai daļai nepatīk Ievas tēls un viņas izdarības. «Nu man nav ko teikt! Tā Ieva ir galīgi stulba kaza» vai ««UgunsGrēks» ir pamatīgā sviestā sagājis», vai ««UgunsGrēks» mani atkal pievīla, gaidot visu vasaru, ieraugot ko tādu – skumji» – šādi ieraksti lasāmi tviterī. Taču kopumā «čivinātāji» priecājas par seriāla atgriešanos TV ekrānos. Tāpat ir skaidrs, ka netiksim vaļā no Mildiņas (Ilze Vazdika), Zentiņas (Regīna Devīte), Gunāra (Egils Melbārdis) un citiem varoņiem, jo jaunais viesnīcas īpašnieks dod visiem iespēju konkursa kārtībā atgriezties savos amatos. Vai tad Zentiņa būs Zentiņa, ja intrigu mākta neatgūs savu istabenes amatu? Arī tā saucamie otrā plāna aktieri mūs nepametīs – nomainīsies tikai seriāla kriminālais koeficients. Kas notiks tālāk ar varoņu likteņiem, rādīs laiks. Uzticamākie seriāla fani un pensionāri to skatīsies, bet pārējie, iespējams, atmetīs ar roku, jo kriminālo notikumu televīzijā jau tāpat ir pietiekami daudz, lai tajos vēl iedziļinātos «UgunsGrēka» sērijās. Skatītājam tomēr gribas ko vieglu un nesamākslotu jau tā saspringtajā ikdienā.

Izklaide

90. gadu vidū šī būtu absolūti neticama ziņa, taču arī tagad tā viesīs prieku daudzu enerģiskas mūzikas cienītāju sirdīs – ar koncertu uz Rīgu pošas leģendārā amerikāņu skeitpanka un/vai poppanka grupa “The Offspring”! Laiks – 2025. gada 5. oktobris, vieta – “Arēna Rīga”.