Pilnmēness laikā svarīgus darbus labāk neplānot

© Scanpix

Senās tautas mēness fāzēm piešķīra lielu nozīmi un arī mūsdienu sabiedrībā tiek plaši pārstāvēts uzskats, ka pilnmēness ietekmē cilvēka uzvedība un izjūtas mainās. Tieši šobrīd mēs atrodamies šādā kalendārajā periodā, tādēļ, lai noskaidrotu vairāk par šo jautājumu, portāls nra.lv sazinājās ar lietpratēju, žurnāla Praktiskā Astroloģija galveno redaktori un sertificētu astroloģi Gunu Kārkliņu.

„Astroloģijā valda uzskats, ka tieši mēness ir tas, kas ietekmē cilvēka emocijas un līdz ar pilnmēness iestāšanos emocijas sprūk vaļā,” stāsta G. Kārkliņa. Izrādās, arī dzimšanas datiem ir saistība zemes dabīga pavadoņa ietekmi, „Ja cilvēks ir dzimis pilnmēness laikā vai viņa zodiaka zīme ir no ūdens stihijas grupas, viņš var izjust arī spēcīgu mēness fāžu maiņas ietekmi. Piemēram, šobrīd mēness atrodas Zivju zīmē un tas nozīmē, ka tās ietekmē cilvēki var kļūt emocionālāki, sentimentālāki un jūtīgāki, taču jau šonakt mēness pāries Auna zodiaka zīmē un cilvēkos var parādīties vairāk dinamisku emociju un agresijas,” informē G. Kārkliņa. Ja cilvēks jūt, ka pilnmēness ietekmē viņa personīgās izjūtas astroloģe rekomendē uzmanīties: „Pilnmēness laikā nevajadzētu aizrauties ar alkohola lietošanu, jo tas gan ātrāk reibinās, gan tā iedarbība vēl vairāk sakāpinās jau tāpat kūsājošās emocijas. Cilvēkiem, kuri izjūt un atpazīst sevī pilnmēness ietekmi, labi būtu neieplānot šinīs dienās neko būtisku, neko, kas prasa emocionālu spriedzi, kā arī nozīmīgus lēmumus un svarīgus darbus derētu atlikt uz vēlāku laiku.” Tomēr, pilnmēness ietekme var būt arī pozitīva. „Ir cilvēki, kuri ar mēnesi ir draugos un pilnmēness laikā sajūt spēcīgu enerģijas pieplūdumu. Kādā no iepriekšējām darbavietām mēs novērojām, ka mūsu priekšnieks nedēļu pirms pilnmēness vienmēr kļuva rosīgs un aktīvs,” ar pieredzi dalās G. Kārkliņa. Astroloģe atzīst, ka attiecības ar mēnesi ir katra individuāla darīšana. „Protams, ir arī skeptiķi, kuri mēness ietekmi neizjūt vispār, un to visu uzskata par muļķībām, un galu galā katram cilvēkam ir tiesības ticēt vai neticēt, kam vien viņš vēlas, ja viņu tas dara laimīgu,” nobeigumā pasmaida G. Kārkliņa.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais