Rīgas mēra Ušakova runčiem uzradies konkurents

© f64

Rātsnamā pie mēra Nila Ušakova kabineta durvīm parādījies akmens «piemineklis» kaķa veidolā – vai tiešām kas slikts noticis Murim vai Kuzjam?! Izrādās, akmens kaķis mēram uzdāvināts pērn dzimšanas dienā, bet abi domes runči ir dzīvi, sveiki un veseli.

Stiepa trīs cilvēki

Rīgas rātsnamā klīst leģenda, ka kāds apmeklētājs, pie mēra Nila Ušakova kabineta durvīm ieraudzījis akmens skulptūru kaķa veidolā, vien noelsies: vaimandieniņ, jums kaķītis nomiris un uzlikts tāds piemineklis?! Izrādās, akmens kaķis mēram uzdāvināts pērn dzimšanas dienā. Ušakovs »VZ« stāsta, ka pērn jūnijā nostādīts fakta priekšā ar tekstu: «Aizej un savāc savu dāvanu!» Aizgājis, apskatījis – dāvana atradusies tirdziņā tieši pretim rātsnamam, kur izvietotas lielākas un mazākas akmenī veidotu dzīvnieku figūras. Trīs cilvēki palīdzējuši stumt, vilkt un stiept smago akmens un metāla veidojumu, līdz tas novietots pie domes priekšsēdētāja kabineta durvīm.

Piečurājis biroja vadītājas krēslu

Rīgas slavenāko kaķu Mura un Kuzjas dzīve jau kuro gadu norit kā uz delnas, un tas nenoliedzami palīdz veidot arī viņu saimnieka tēlu. Ir zināms, ka runčiem šprotes garšo mazāk nekā viņu saimniekam, ka Kuzja izoperēts utt., u. t. jpr. Taujāts par kaķu lielāko blēņu darbu, Ušakovs pieticīgi noteic, ka viņi ir disciplinēti un uzvedas labi, šo un to gan mēdzot saplēst, bet vienīgais blēņudarbs, ko par tādu, pēc mēra domām, var uzskatīt, ir piečurātais biroja vadītājas krēsls. Jā, nācies nopirkt jaunu. Vēl tiek melsts, ka abiem vai kādam no runčiem nepatīk viena no kaķu aprūpes komandas dāmām, tāpēc diezgan nesmukā veidā ciešot viņas apavi.

Gandrīz izkritis pa logu

Savukārt Rīgas domē atceras, ka vēl nesen, Muzeju naktī, aktīvajam Kuzjam apnikuši apmeklētāji, kuri uzklupa domes kaķiem tā, it kā mājdzīvniekus nekad mūžā nebūtu redzējuši, un šis patvēries uz palodzes. Logs bija atvērts, un Kuzju ārā notiekošais intriģējis vairāk nekā uzbāzīgā publika telpās. No lidojuma un piezemēšanās uz Rātslaukuma bruģa runci pasargāja kāda acīga darbiniece, kura šo nogrābusi aiz kājas, kad kaķis jau plivinājies starp debesīm un zemi.

Par viņiem zina visu!

Pēc Rīgas runču pirmajām «darba» dienām domē tika teikts, ka nodokļu maksātāju nauda viņu uzturēšanai netiek tērēta. Biežākajiem Rīgas rātsnama apmeklētājiem ir iespēja salīdzināt, kā izauguši un uzresnējuši 2011. gadā no patversmes paņemtie kaķēni. Tā kā dome strādā visu diennakti (pēc oficiālā darbalaika – dežūrrežīmā), tad kaķi nepaliek vieni ne dienu, ne nakti. Muris ir nesabiedriskāks, savrupāks un uz visu nolūkojas garlaikoti no malas, bet Kuzja – komunikablāks. Par to ikreiz pārliecinās televīzijas operatori un fotogrāfi, kuru somās viens no kaķiem pamanās ielavīties. Jo īpaši tad, ja somas īpašnieka mājās arī dzīvo kāds Rīgas runča sugasbrālis vai māsa.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais