Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Baltā nakts priecēja daudzus

© F64

„Vēlos uzteikt šī gada Baltās nakts daudzveidību un dažādo ārzemju mākslinieku lielo skaitu. Patiešām prieks, ka Rīga kļuvusi tik kulturāla,” par kultūras forumu Baltā nakts, savu viedokli pauž tā ikgadējā apmeklētāja Sanita.

Baltā nakts tika labi apmeklēta, un lielu interesentu skaitu vilināja tieši Itāļu mākslinieka Juri Ankarāni īsfilmu triloģija, kas bija skatāma kinoteātrī Splendid palace. „Vidēji uz vienu seansu vienā zālē ir ap 250 cilvēkiem. Cilvēki ir ļoti atsaucīgi un ieinteresēti,” stāsta pasākuma koordinatore Anna, kura Baltajā naktī strādā pirmoreiz.

Vidzemes tirgus gaļas paviljonā notika pasākums, "Kas tu esi?" , kura ietvaros cilvēki varēja piedalīties interaktīvas gleznas veidošanā, tomēr, gaidot savu kārtu, bija dzirdami trokšņi, kas nedaudz biedēja potenciālos dalībniekus. „Protams, cilvēkiem dzirdot šīs šāviena skaņas, ir nedaudz bail, tomēr atsaucība ir liela. Ap 80 cilvēkiem stundā, tā kā rinda ir nepārtraukti,” informē pasākuma koordinatore Dace. Tomēr idejas autors, beļģu mākslinieks Metjū Bogarts, neslēpa, ka gaidījis ko citu. „Esmu nedaudz vīlies, par to, ka apmeklēju vidū ir ļoti maz vecu cilvēku un lielais vairums cilvēku izvēlas tieši dzelteno krāsu, tas gleznai var likt izskatīties pārāk vienveidīgai. Tāpat arī esmu pārsteigts, ka lielākā daļa dalībnieku ir sieviešu dzimuma, tomēr visā visumā ar apmeklējumu esmu apmierināts,” Neatkarīgajai atklāj mākslinieks.

Kopumā Baltā nakts norisinājās bez izteiktām nekārtībām. Pilsētas ielās kārtību uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki un bija redzams, ka cilvēki ieradušies lai baudītu un apmeklētu pasākumus, kuru klāsts šogad patiesi bija ražens.