Iespējams, aizstās "Gāzi grīdā" vadītāju Džeremiju Klārksonu

© The Mirror

BBC, iespējams, aizstās slavenā televīzijas šova "Gāzi grīdā" jeb "Top Gear" vadītāju- skandalozo Džeremiju Klārksonu.

Strauji tuvojas jaunā raidījuma sezona un BBC pagaidām nav atjaunojis līgumu ar Klārksonu, kaut arī spriests par to tiek jau kopš maija. Kāds avots no BBC ziņo, ka gadījumā, ja vadība izlems neatjaunot 54 gadus vecā raidījuma vadītāja līgumu, viņa vietu visdrīzāk ieņems BBC strādājošais 48 gadus vecais dīdžejs, televīzijas un radio producents, "Radio 2" radio balss un biznesmenis Kriss Evans. 

Kriss arī ir liels spēkratu mīlis, kam pieder plaša automašīnu kolekcija, tajā skaitā arī 12 miljonus mārciņu vērtais 1963.gada "Ferrari 250GTO".

Avots ziņojis, ka šādas izmaiņas tiek apsvērtas, jo Klārksons ir ne tikai ļoti talantīgs, bet arī neuzmanīgs, izsakot dažādas rasistiskas piezīmes, un Evans šajā ziņā ir daudz "drošāks". Piemēram, laikraksts "Daily Mirror" nesen publiski nokauninājis viņu par neadekvātā vārda "nigger" izmantošanu kādā raidījuma ainā, kas gan izgriezta no translētās sērijas versijas.

Tāpat arī gada sākumā Klārksons iekūlies pamatīgās nepatikšanās "Top Gear" speciālizlaiduma ceļojumā uz Burmu, izmantojot vārdu "slope", kas rasistisks termins, lai apzīmētu aziātu izcelsmes vīrieti. Jāatzīmē, ka vārds "slope" tiešā tulkojumā tomēr nozīmē "nogāze" vai "slīpums".

Gadu gaitā Džeremijs Klārksons ir sagādājis daudz "galvassāpju" un tiesas prāvu BBC ar vairākiem līdzīgiem incidentiem. 2012.gadā viņš izpelnījās plašu kritiku saviem izteikumiem par Indijas drēbēm, vilcieniem un ēdienu. Savukārt 2011.gadā BBC nācās atvainoties Meksikas vēstniekam pēc tam, kad Klārksons kopā ar pārējiem "Gāzi grīdā" vadītājiem, Ričardu Hammondu un Džeimsu Meju, izsmējuši Meksikas kultūru.

Džeremija Klārksona līgums līdz šim paredzēja, ka televīzijas personība gadā saņem 1 miljonu mārciņu, kā arī vēl papildus ienākumus aptuveni 3 miljonu mārciņu apjomā no "BBC Worldwide" par dažādu ar "Top Gear" saistītu preču pārdošanu.

Svarīgākais