Aktieris Vins Dīzels iesaka Putinam aplieties ar ledainu ūdeni

Amerikāņu aktieris un producents Vins Dīzels nesen piedalījies starptautiskā labdarības online - zibakcijā "Ice Bucket Challenge", kuras dalībnieki sevi aplej ar ledainu ūdeni un aicina to darīt arī saviem draugiem un paziņām, vēsta ārzemju mediji.

Vins Dīzels aicinājis piedalīties zibakcijā gan ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu, gan Andželīnu Džoliju, un pat Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Ice Bucket Challenge" jau piedalījušās daudzas slavenības - Bils Geits, Marks Cukerbergs, Stīvens Spīlbergs, Mikijs Rurks, Lady Gaga, Britnija Spīrsa, Džastins Timberleiks.

Zibakcijas mērķis ir paaugstināt informētību par centrālās nervu sistēmas saslimšanu -Amiotrofisko laterālo sklerozi (ALS), tā ir strauji progresējoša, neiroloģiska slimība.

Ikvienam zibakcijā minētajam cilvēkam ir vai nu 24 stundu laikā jāaplejas ar aukstu ūdeni, vai arī jāmaksā 100 dolāru ziedojums ALS asociācijas fondam.

 

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais