RECENZIJA: „Crowbar” - „Symmetry In Black”

© publicitātes foto

Iespējams, ka „Crowbar” ir pati smagākā grupa pasaulē, turklāt ne jau tās izpildītā „sludge metal” (saukts arī par „stoner rock”) dēļ, bet gan burtiskā nozīmē – šīs brigādes līderis un vienīgais no pašiem pirmsākumiem ierindā esošais mūziķis, vokālists un ģitārists Kērks Vindsteins ir patiesi „centnerīgs” vīrs un arī pārējie nav nekādi makšķerkāti.

 Tiesa, pārējie visai bieži mainās, un arī pērn „Crowbar” sastāvā notika kārtējās pārmaiņas, kuru rezultātā tagad pie basģitāras pielikts Džefs Goldens. Šogad šīs grupas pastāvēšanas vēsturē aprit jau ceturtdaļgadsimts, par ko gluži loģiski izdevēji steidz atgādināt jau ar speciālu uzlīmīti uz CD vāka. Starp citu, „Symmetry In Black” ir desmitais grupas studijas albums – vēl viena patīkama jubileja! Šo gadu (un albumu) laikā „Crowbar” stilistiski nav spēruši soli ne pa labi, ne pa kreisi (par laimi, arī n atpakaļ, bet diemžēl uz priekšu arī ne...), šī līnija tiek ieturēta arī jaunākajā ripulī, līdz ar to „sludge metal” faniem nav jābaidās, ka „Symmetry In Black” varētu sagādāt kādus nepatīkamus pārsteigumus.

PAR. Ducis kārtīgu, pamatīgu, smagu un „resnu” kompozīciju ar zvērīgu vokālu un niknām bungām. No dziesmām izceļamas ir kaut kur uz albuma beigu pusi meklējamās „Teach The Blind To See” un „Symbolic Suicide”. Koncertā šāda mūzika varētu pamatīgi „noraut jumtu”: nebūtu slikti, ja šie vīri atstūrētu uz „Melno piektdienu”, taču nekas tuvāks par Vāciju (tur jūlijā būs vairāki koncerti) viņu tūres grafikā diemžēl nav ieplānots.

 

PRET. Diemžēl nekā īpaša te nav – kā vienmēr. Protams, „Crowbar” absolūti nav pēdējie savā nišā, taču, ja no tās jāizvēlas kādi līdzinieki, tad labāk tomēr klausīties sen pajukušās grupas „Pantera” (tā gan parasti tiek likta „sludge”radniecīgajā „thrash & groove metal” plauktiņā) garadarbus.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais