RECENZIJA: Tiesto - „A Town Called Paradise”

© publicitātes foto

Rīgas „Dinamo” uzbrucējam Marcelam Hosam prieki – viņa dievinātais DJ Tiesto laidis klajā jaunu, pēc skaita piekto, studijas albumu. Vai par to sajūsmā būs arī pārējie „dinamieši”, kuriem droši vien jaunajā sezonā ģērbtuvēs nāksies klausīties šo nīderlandiešu dīdžeju vēl biežāk, tas jau ir cits jautājums...

45 gadus vecais Tīss Mihels Vervests jeb Tiesto (burtus DJ pie sava skatuves vārda viņš pēdējā laikā klāt vairs nelipina) ir viens no visu laiku titulētākajiem dīdžejiem pasaulē, turklāt, pēc prestižā izdevuma ”Forbes” datiem, pats apmaksātākais. Šā gadsimta sākumā un tā pirmās desmitgades vidū Tiesto dažādu elektroniskās mūzikas mediju aptaujās visu laiku figurēja pasaules labāko dīdžeju pirmajā trijniekā – ja precīzāk, tad viņš kādu duci gadu nav pametis Top 3, bet tas dīdžejošanas profesijā ir ārkārtīgi cienījams sasniegums. DJ Tiesto tuvākajos plānos – doties tūrēs un izdot vēl dažus CD krāvumus ar savu labāko kompozīciju apkopojumiem, tā kā miera no viņa tik drīz vēl nebūs.

 

PAR. Kamēr Tiesto rosās pa savu enerģisko EDM, „progressive house” un „electro house” lauciņu, tikmēr viss ir labi, tikai viņš pārāk bieži lien „pop & dance” pārlieku komercializētajā lauciņā. Taču tādiem gabaliem kā „Red Lights”, „Footprints”, „Rocky” vai „Echoes” nav ne vainas, deju klubos tie aizies „uz urrā” (vai ko nu tajos klubos mēdz saukt...).

 

PRET. Pēdējos gados Tiesto vairs diez ko labi nesokas, kas arī saprotams – cik var?! Albumā „A Town Called Paradise” ne vienmēr izdevies trāpīt ar kompozīciju izpildošo vokālistu, kas uzreiz atsaucas uz visu dziesmas kvalitāti. Būtu nu labāk ganījies EDM nišā, lai pa popmūzikas arumiem bradā kāds cits...

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais