Holivudas kinoindustrijai lielākie ieņēmumi vēsturē

Holivudas kino industrija sasniegusi jaunu rekordu, 2009.gadā kopējiem kases ieņēmumiem ASV kinoteātros sasniedzot desmit miljardus ASV dolāru (4,92 miljardus latu).

Par to ziņo portāls tvnet.

Iepriekšējais rekords filmu kases ieņēmumos tika sasniegts 2007.gadā, kad ieņēmumi no biļešu pārdošanas sasniedza 9,7 miljardus ASV dolāru (4,77 miljardus latu).

Tā kā gads vēl nav beidzies un Ziemassvētku brīvdienās sāks demonstrēt Gaja Ričija asa sižeta filmu "Sherlock Holmes" ("Šerloks Holmss") ar Robertu Dauniju jaunāko titullomā, romantisko komēdiju "It's Complicated" ("Viss ir sarežģīti") ar Merilu Strīpu galvenajā lomā un animācijas filmu "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" ("Alvins un burunduki: Turpīkstinājums"), kino ziņu vietnes "Hollywood.com" filmu kases ieņēmumu analītiķis Pols Dergarabedjans prognozē, ka šogad ieņēmumi būs aptuveni 10,5 miljardu ASV dolāru (5,17 miljardu latu).

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.