RECENZIJA: A Perfect Circle - „Three Sixty”

© publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā roka komandu A Perfect Circle droši var saukt par supergrupu – ar visām tām piemītošajiem trumpjiem un vājībām. To 1999. gadā izveidoja ģitārtehniķis Billijs Hauerdels (strādājis ar Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins, Guns ‘N Roses, Tool u.c.) kopā ar vokālistu Meinardu Džeimss Kīnens no Tool – kad pēdējais netīšām padzirdēja Hauerdela demoierakstus, viņš paģērēja, ka tos nepieciešams atrādīt plašākai auditorijai.

. Kas tikai dažādos laikos nav spēlējuši vai arī joprojām skaitās A Perfect Circle sastāvā! Jāpiemin kaut vai tādi vārdi kā Džeimss Iha (The Smashing Pumpkins), Trojs van Lēvens (Queens Of The Stone Age), Džordijs Vaits jeb Tvigijs Ramiress (Nine Inch Nails, Marylin Manson), Peza Lenšantēna (Zwan), Tims Aleksandrs (Primus), Denijs Loners (Killing Joke, Methods Of Mayhem, Hollywood Undead) un citi. Losandželosas grupas debijas albumam "Mer de Noms" (2000) bija satriecoši panākumi – tas jau pirmajā nedēļā ierindojās "Billboard" topa ceturtajā vietā, kļūstot par visu laiku veiksmīgāko rokgrupas debiju. Liels pārsteigums tas gan nebija, jo tajos laikos šāda paveida rokmūzika (tuvākie līdzinieki varētu būt Staind) gāja uz urrā. Diezgan labi klājās arī diskam „Thirteenth Step” (2003), bet „Emotive” (2004) vērtēt grūtāk, jo lielākoties tas sastāvēja no pazīstamu dziesmu kaverversijām. Pēc tam grupas darbībā iestājās pārtraukums. 2008. gadā A Perfect Circle it kā atjaunojās, tika izdota mazā platīte „Deep Cuts”, un Kīnens paziņoja, ka viņš ar Hauerdelu strādājot pie jauna materiāla, taču tas dienasgaismu nav joprojām ieraudzījis un šāda muļļāšanās turpinās. Turklāt vēl pirms pāris gadiem sastāvu pameta bundzinieks Džošs Frīzs. Lai gan Kīnens strādā ar Puscifer, bet Hauerdels pievērsies sev ierastākajam ģitārtehniķa darbam uz pilnu slodzi darbojoties Ashes Divide, grupa oficiāli savu pastāvēšanu nav beigusi. Pat vēl vairāk – bez Kīnena, Hauerdela un Ihas sastāvā ir arī jauni rekrūši Mets Makdžankinss (30 Seconds To Mars) un Džefs Frīdls (Filter, Puscifer). Vai tas nozīmē, ka no A Perfect Circle var gaidīt kaut ko jaunu? Die’s un Haurdels to zina, bet pagaidām grupa izdevusi savu labāko dziesmu apkopojumu, kurā ir arī agrāk neizdots gabals – tikai reizi 2011. gada koncertā Portlendā nospēlētais „By And Dawn”.

PAR. Elegants retrospektīvs atskats uz grupas daiļradi. It īpaši prieks par dziesmām „Judith”, The Hollow” un „3 Libras” no pirmā diska, tāpat arī par „The Outsider” no CD „Thirteenth Step”. Protams, interesanta ir arī versija par Džona Lenona slaveno „Imagine” un teju vai Nine Inch Nails garā ieturētā „Counting Bodies Like Sheep To The Rhytm Of The War Drums”.

PRET. Jāšaubās, ka šī grupa vairs kādam ir vajadzīga. Bez tam arī viņu agrāk kultivētais „alternative rock & metal” būtībā aizgājis pa skuju taku – nav izturējuši pat jau minētie Staind, kas bija daudz spēcīgāki. Dažās dziesmās Kīnens izklausās tik garlaikots un nomocīts, it kā viņam šī būtu bijusi pēdējā uzstāšanās, pēc kuras iecerēts ņemt baltu paladziņu un rīkots gājienu kapu kalniņa virzienā. Labāk būtu pievērsies Tool – arī šī grupa it kā kaut ko dara, pajukusi arī nav, bet pēdējais studijas albums datējams ar 2006. gadu...

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais