Erotikas meistars Kondrašins atgriežas, lai atvadītos

© Vakara Ziņas

Jūlija sākumā Latvijā atgriezās erotisko fotogrāfiju meistars Sergejs Kondrašins kopā ar sievu Bogdanu un meitiņu Darju. Ģimene šeit uzturēsies līdz augusta beigām, lai pēc tam ar vērienu atvadītos no Latvijas un pieliktu punktu savam erotikas kalendāra projektam. Dzīvojot Spānijas salā Tenerifē, savā profesijā darboties fotogrāfam sanākot ļoti maz, toties dzīve saulainajā salā ļauj pavadīt vairāk laika kopā ar ģimeni.

Pašam savs šovs

Slavenais fotogrāfs Sergejs Kondrašins ar ģimeni Latviju pameta pirms vairāk nekā gada un par savu mītnes vietu izvēlējās Tenerifi. Fotogrāfa meita Darja tur sākusi mācības vietējā skolā un šogad pabeigusi pirmo klasi. «Man ļoti patīk skola. Tur man ir daudz draugu,» atklāj Darja, kuru kopā ar vecākiem »VZ« aizvadītajā nedēļā sastapa Jūrmalā notiekošajā modes skatē. «Būsim Latvijā visu vasaru. Tagad jūlijā beigsies atlase uz realitātes šovu Sergeja jaunajam kalendāram. Vasarā filmēsim šovu ar padsmit dalībniecēm, un uzvarētāja nonāks desmitajā jubilejas kalendārā. Realitātes šovu rādīs viens no «Viasat» kanāliem līdz pat oktobrim,» »VZ« atgriešanās iemeslus skaidro producente Bogdana Kondrašina.

Atvadas no Latvijas

Savā ziņā šīs būs arī atvadas gan no Latvijas, gan no erotiskā kalendāra projekta. «Šis būs desmitais jubilejas kalendārs. Un pie viena arī pēdējais kalendārs, ar kuru šim projektam tiks pielikts punkts,» ar nelielu nožēlu atzīst fotogrāfs. Par godu desmitgadei Kondrašinam ir iecere atkārtoti fotografēt iepriekšējo gadu izteiksmīgākās kalendāru skaistules. «Esam uzrunājuši vairākas modeles no iepriekšējiem gadiem, un liela daļa ir piekritušas atkal pozēt šim projektam. To, kuras no slavenībām atkal būs redzamas kalendārā, uzzināsiet tikai decembrī, bet pārsteigumi būs,» sola Kondrašins. Fotogrāfs neslēpj, ka iecere atvadīties no šī projekta saistīta ar finansiāliem jautājumiem. «Šis kalendārs prasa daudz laika un līdzekļu, tā izmaksas visādā ziņā ir ļoti lielas. Ar šo projektu es nekad neko nepelnu un, šķiet, beidzot esmu nonācis pie apziņas, ka šis man ir finansiāli pārāk dārgs hobijs. Protams, ir žēl to visu izbeigt, tomēr veltīt vairākus mēnešus, darbojoties savam hobijam, sanāk visai sālīti,» saka Kondrašins.

Saulītes lutināti

Stāstot par dzīvi uz salas, Kondrašinu ģimene atzīst, ka jūtas saulītes lutināti un pie jaunajiem apstākļiem pieraduši samērā ātri. «Darjai ļoti patīk jaunās mājas, un arī mācībās viņai labi veicas. Šogad beidza mācības pirmajā klasē un pat raudāja, ka skola ir beigusies. Tagad Latvijā esam jau nedēļu, un pirmajās dienās pat man bija grūti pierast – bija tik auksti un lietaini. Es staigāju ziemas drēbēs un priecājos, ka nolēmām pārcelties uz dzīvi Tenerifē. Taču šodien arī Latvijā ir skaisti: ārā spīd saulīte, cilvēki ir priecīgi, un es sevi pieķēru pie domas, ka man nedaudz pat pietrūka šādu saviesīgu pasākumu,» smaidot stāsta Bogdana.

Savā profesijā nestrādā

Dzīvojot un strādājot Rīgā, Sergejs Kondrašins bija viens no elitārajiem fotogrāfiem, ar kuru sadarboties medijiem bija arī prestiža jautājums. Kondrašina foto sesijas savām mīļotajām kā īpašu dāvanu labprāt dāvināja arī turīgi uzņēmēji. Izrādās, ka šobrīd fotogrāfam savā profesijā darba pienākumu ir ļoti maz. «Faktiski Spānijā savā profesijā nedaru neko. Ir kaut kādi atsevišķi piedāvājumi saistībā ar Krieviju. Bez darba gan neesmu. Producēju un filmēju dažādus komerciālus projektus,» par saviem darbiem Tenerifē stāsta Kondrašins. Viņš neslēpj, ka nedaudz pietrūkst aktīvās darbošanās savā profesijā, tomēr dzīvei un darbam Spānijā ir viens liels pluss. «Man tagad sanāk vairāk laika, ko varu veltīt ģimenei,» saka fotogrāfs.

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais