RECENZIJA: Mariah Carey "Me. I Am Mariah...”

© publicitātes

44 gadus vecā amerikāņu popzvaigzne, „r&b” un „soul” dziedātāja, aktrise Meraija Kerija uz lielās skatuves ir jau no 1990. gada, kad milzonīgā koncerna „Columbia” vadītāja Tomija Motolas paspārnē uzsāka ceļu uz panākumiem, kas sākotnēji bija patiesi grandiozi – jāatgādina, ka visi pieci viņas pirmie singli sasniedza Amerikas topa virsotni. Protams, Kerijas labākie laiki jau sen aiz muguras un pilnīgi droši, ka tie vairs nekad neatgriezīsies, tomēr ar Meraiju joprojām rēķinās, kā ar gana nopietnu spēlētāju Amerikas mūzikas tirgū. Tiesa, muzikālajā jomā viņai pēdējā laikā galīgi neveicas, tāpēc nav brīnums, ka medijos parādās tikai ziņas par to, ka Kerija pārdod māju, audzina bērnus, ietur diētu, sērfo ar saviem terjeriem vai kārtējo reizi knapi noturējusi savas krūtis ierasti milzīgajā dekoltē.

 Diez vai par milzu panākumu var nosaukt to, ka pērn viņa tika Amerikā superpopulārā šova „American Idol” žūrijā, cita starpā, nomainot tur Dženiferu Lopesu. „Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse” ir Meraijas trīspadsmitais studijas albums. Amerikā to, protams, novērtēja neslikti, tas pat aizsniedzās līdz topa trešajai vietai, bet pārējās valstīs uz to skatās diezgan vēsi. Lai gan – būtībā tieši tā pēdējos piecus gadus ārpus Amerikas raugās uz visu, ko piedāvā Meraija Kerija.

PAR. Vitnijas Hjūstones niša laikam joprojām ir brīva, neviena jaunā censone tajā uz palikšanu nav iekārtojusies, tad nu Meraija Kerija var tur pasēdēt. Kādu laiciņu. Viņas balss dotības ir neapstrīdamas, vokāla amplitūda – apskaužami plaša. Starp citu, šajā albumā ir arī viena perfekta un skaista dziesma - „One More Try”. Tikai viena bēda – tā ir jau tālajā 1985. gadā izdotā Džordža Maikla hita kaverversija. No pašas Meraijas ieteicama ir varbūt vienīgi liriskā „Cry” un hiphopīgā „Thirsty”, kā arī duets ar Migelu dziesmā „Beautiful”, kas pat iekļuva Top 15.

PRET. Ak, kungs, kāda garlaicība... Šāda veida mūzikai vajadzētu noteikt eksporta ierobežojumus – lai jau amerikāņi tajā okeāna krastā to klausās, ja viņiem tā tīk, bet Eiropas mūzikas veikalus ar šādiem produktiem nevajadzētu piesārņot.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais