Francijā atklāts Mazā prinča parks

© Scanpix/AFP

Francijas austrumos,Ungeršeimā, netālu no Vācijas robežas atklāts ievērojamā franču rakstnieka, lidotāja un žurnālista Antuāna de Sent – Ekziperī darba "Mazais princis" varoņa parks,vēsta izdevums The Local.

Parka apmeklētājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja iejusties grāmatas varoņa Mazā prinča pasaulē. Parkā rotaļājas dzīvas lapsas un citi grāmatā minētie zvēriņi, apmeklētāji drīkst viņus pabarot un ar viņiem paspēlēties.

Lai  atgādinu citas Mazā prinča apmeklētās planētas gaisā 150 metru augstumā nostiprināti divi gaisa baloni- aerostati.

Pēc parka ierīkotāju ieceres, te jābūt arī 3D kinoteātrim un interaktīva iespēja ar datora palīdzību sarunāties ar Antuāna de Sent – Ekziperī  radītajiem varoņiem.

Bez tam šeit ir arī iespēja lidot ar divplāksni.

Kā stāsta viens no parka izveides idejas autoriem Žeroms Džiakomonī (Jérôme Giacomoni), darbs "Mazais princis" ir ne tikai brends, bet arī morālo vērtību kopums. Parka veidotāji cer, ka to ikgadu apmeklēs vismaz 150 000  cilvēku.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.