Raimonds Pauls prognozē Brazīlijas uzvaru

© F64 Photo Agency

Kad notiek pasaules vai Eiropas čempionāts futbolā, tad pie TV ekrāniem kā pielipuši visdažādāko profesiju un vecumu vīri (un dažkārt arī sievas) – futbols vieno! Protams, visiem ir savi favorīti, visiem – savas prognozes par iespējamajiem čempioniem.

Pirms pasaules čempionāta žurnāls «Sporta Avīze» bija nointervējis vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus par viņu attiecībām ar futbolu, kā arī lūdzis izteikt savas prognozes par iespējamajiem rezultātiem. To vidū bija arī komponists Raimonds Pauls, kas ir arī vispārzināms futbola fans. Maestro skolas gados pats spēlējis futbolu un pat stāvējis vārtos, taču reiz pēc neveiksmīga tvēriena traumējis rokas īkšķi. «Sapratu, ka spēlēšu klavieres un futbols nav mans. Mana profesija galīgi [ar to] neiet kopā, futbols tai ir vairāk nekā bīstams,» atzinis komponists.

Taču futbolu viņš joprojām skatās ar prieku (nāk prātā Maestro skumjas, kad viņš iepriekšējā Eiropas čempionātā koncerta dēļ uz izšķirošo spēli bija paguvis tikai ar milzu nokavēšanos...) un, protams, nelaidīs garām arī šo čempionātu. Par pasaules čempioniem Pauls prognozē brazīliešus, kuri finālā uzvarēšot Spāniju. Mačā par bronzu Vācija pārspēs Argentīnu – tā domā Pauls. Starp citu, argentīnieši ceturtdaļfinālā vinnēšot Krieviju, kuri savukārt pirms tam būšot izsituši no cīņas Portugāli...

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais