Šogad "Positivus kinoteātrī" būs iespēja baudīt arī kino klasiku

Šī gada "Positivus" festivāla kinoteātra programmā būs iespēja atskatīties uz pasaules un latviešu kino klasikas darbiem, kas ir iedvesmojuši vairākas paaudzes, aģentūru LETA informēja festivāla organizatoru pārstāve Linda Igolniece.

Programmu papildinās arī jaunākie latviešu un ārzemju animācijas, īsfilmu un pilnmetrāžas darbi. Programma izcelsies arī ar īpašām diskusijām un sarunām filmu starplaikos, kurās piedalīsies režisori, producenti, kuratori un citi ar kino saistīti profesionāļi.

"Positivus" sadarbosies ar Rīgas Starptautisko kino festivālu, kas piedāvās īpašu Ziemeļvalstu filmu programmu bērniem un jauniešiem, kā arī kinoteātri "Kino Bize", kas festivāla laikā sniegs iespēju baudīt pasaules kino klasiku. Nacionālais Kino centrs kino gardēžiem piedāvās ieskatu latviešu kino klasikā ar tādām nesen restaurētām filmām kā pašmāju režisoru Gunāra Cilinska un Vara Braslas filmu "Ezera sonāte" un Aleksandra Leimaņa filmu "Vella kalpi".

Dokumentālā kino ciklā varēs redzēt filmas par izcilām latviešu personībām. Programmā iekļauts Kristas Burānes jaunākais darbs "Māra", kas ir stāsts par teātra režisori Māru Ķimeli, Ginta Grūbes "Vairāk nekā dzīve", kas sniedz ieskatu režisora Alvja Hermaņa radošajā procesā, kā arī Olafa Okunova "Teritorija. Vija Celmiņš", kas ir stāsts par pasaulē slaveno latviešu gleznotāju, kā arī daudzas citas.

Starptautiskais kino festivāls "2Annas" piedāvās plašu filmu programmu, kas izcels pēdējā laika aktuālākos virtuālās vides video no Baltijas, sniegs ieskatu Latvijas mūzikas video industrijas veikumā, kā arī izklaidēs skatītājus ar pasaules īsfilmām, kas tapušas pēdējo pāris gadu laikā. Pēc katras programmas "2Annas" aicinās skatītājus uzkavēties un apspriest redzēto. Diskusijās piedalīsies arī filmu autori, programmu veidotāji un kuratori no festivāla radošās komandas, kā arī kolēģi no ārvalstu sadraudzības festivāliem.

Pilna "Ādažu čipšu" kinoteātra programma tiks izziņota drīzumā.

Jau ziņots, ka "Positivus'' festivāls šogad notiks trīs dienas - 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā Salacgrīvā. Festivālā uzstāsies arī "Kraftwerk", "Bastille", Ellija Goldinga, "The Kooks", "The 1975", "Daughter", Laura Mvula, "Junip", "Temples", "Of Montral", "MØ", "You me at six", "Kid Karate", "Birth of joy", ''King Charles'', "Pompeya", "FM Belfast", "Elbow", Anna Kelvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "NONONO", kā arī "And so I watvh you from afar", "The Horrors", "A-Trak" un "Just Blaze".

"Positivus" festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas šogad norisināsies jau astoto reizi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais