Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Visus pārņem "Gulbja drudzis"; Kuras slavenības spēlē tenisu?

© Vakara Ziņas

Tāpat kā tūkstošiem sporta cienītāju, arī sabiedrībā zināmi cilvēki nav vienaldzīgi pret Ernesta Gulbja panākumiem Francijā. Vēl jo vairāk, ja viņi paši spēlē tenisu. »VZ« aptaujāja vairākus līdzjutējus, kuri neslēpa savu prieku par tautieša panākumiem.

Teniss ir galvā

Radio dīdžejs mūziķis Artis Dvarionas, kurš pats teju kļuvis par profesionālu tenisistu un vēl joprojām spēlē tenisu (pašlaik Lielajā tenisa amatieru līgā), par Ernesta Gulbja panākumiem neslēpj sajūsmu un atzīstas, ka vēl pirms pusgada nebūtu ticējis, ka mūsu tenisistam ir cerības iekļūt labāko pirmajā desmitā. Gulbja gaitām viņš sācis sekot kopš 2008. gada, kad tolaik jaunais sportists guvis pirmos panākumus starptautiskajā arēnā. «Bija redzams, ka viņš ir ļoti talantīgs, taču nelīdzsvarots. Psiholoģiskajam stāvoklim tenisā ir liela nozīme, jo ne velti saka, ka teniss ir galvā. Ja galvā visu sakārto, tad viss ir arī kārtībā,» pauž Dvarionas. Viņš uzskata, ka Gulbim ir visi priekšnoteikumi, kas nepieciešami labam tenisistam, – spēcīga serve, labi sitieni gan no kreisās, gan labās puses. Viņš ir agresīvs un talantīgs. «Esmu Gulbi redzējis dzīvajā spēlējam Deivisa kausa izcīņā. Īstenībā interesanti – jo profesionālāki spēlētāji, jo it kā vienkāršāka izskatās viņu spēles un šķiet, ka pats arī tā mācētu. Bet tā ir meistarība! Mums ar draugiem ir plāns nākamgad aizbraukt ja ne uz Vimbldonas turnīru, tad, iespējams, uz to pašu «French Open», lai lielo tenisu pavērotu dzīvajā,» atklāj Dvarionas.

Tenisu iepazīst Ķīnā

Grupas «Prāta vētra» menedžere Guna Zučika atzinās, ka ir tāda vidusmēra sporta fane, taču Ernesta Gulbja spēles garām nelaiž. «Es neskatos hokeju katru dienu, bet, kad spēlē Latvijas izlase, skatos! Tāpat ar tenisu. Runājot par tenisu, pirms dažiem gadiem man par to nebija nekādas saprašanas. Bet tad mēs ar grupu bijām mūzikas festivālā Ķīnā, un paralēli tam notika arī «China Open» turnīrs. Aizgāju kopā ar citiem, pamazām man izskaidroja noteikumus, un iepazināmies ar mūsu tenisisti Anastasiju Sevastovu. Tā nu pa dienu mēs gājām uz viņas spēlēm, bet viņa vakaros – uz mūsu koncertiem,» atminējās Zučika. Kopš tā laika viņa arī iedegusies par Gulbja spēli.

Skatās visa ģimene

Uzņēmēja Marika Ģederte pati tenisu spēlē aptuveni septiņus gadus un piedalās arī senioru amatieru tenisa turnīros. Un, protams, arī viņai sirds deg par Ernesta Gulbja panākumiem. Spēli pret Tomāšu Berdihu neredzēju, jo tajā laikā tieši pati spēlēju. Taču tiesnesis ik pa brīdim pavēstīja rezultātu. Man pašai spēlē gan nepaveicās, bet dzīvē jau visam jābūt līdzsvarā. Gulbim paveicās, bet man ne,» ar humoru spriež Ģederte. Viņa arī atzina – ja pa TV rāda tenisu, tad ģimenē nav strīdu par tālrāža pulti, jo ar tenisu nodarbojas arī vīrs un dēls. «Mēs Gulbim ļoti jūtam līdzi, un patiesībā es no Gulbja ļoti daudz esmu mācījusies. Viņam bija viens posms, kad viss gāja uz leju, taču viņš saņēmās, saprata, ka ir kaut kas jādara lietas labā, atteicās no tās dzīvesveida daļas, kas traucēja tenisam, un saņēmās. Arī man dzīvē gadījies, kad viss iet uz leju,» atzīst Ģederte.

Neviens nenolaidīs rokas

Kaislīgais tenisists, Prezidenta tenisa kluba biedrs un ekspremjers Ivars Godmanis uz Gulbja sniegumu raugās no ļoti specifiska viedokļa, analizējot viņa un pretinieka spēles. «Es neredzēju Novāka Džokoviča (Gulbja pretinieka piektdien) spēli pret Milošu Raoniču, līdz ar to man grūti spriest, kādā viņš ir formā. Tomēr skaidrs ir viens – te nebūs tā, ka pēc pirmā zaudētā geima viens vai otrs nolaidīs rokas. Pat pēc diviem it kā pārliecinoši vinnētiem setiem zaudētāja pusei ir iespējas atspēlēties. Ir skaidrs, ka Džokovičs nav Berdihs. Berdihs visu maču spēlēja savu tenisu un neko nemainīja, bet Gulbis spēlēja uz viņa kļūdām. Savukārt Džokovičs, ja manīs, ka neiet cauri viņa stils, var to mainīt,» spriež Godmanis, kurš arī joprojām piedalās senioru tenisa turnīros. «Protams, arī Gulbis saprot, ka Džokovičs nav Berdihs. Visu izšķirs tas, kurš būs labāk sagatavojies,» tā Godmanis.