"Carnival Youth" sola ražīgu vasaru

© f64

Divas dienas pēc minialbuma "Never Have Enought" iznākšanas, grupa "Carnival Youth" mūzikas veikalā "Randoms" tikās ar saviem faniem, uzstājoties ar akustisko koncertu un sniedzot autogrāfus. Apmeklētāju skaits bija tik liels, ka mūzikas veikalā izbeidzās šīs grupas diski un visi fani nemaz nevarēja iegūt mūziķu parakstus uz jaunizdotā EP albuma.

Grupā "Carnival Youth" darbojas Emīls un Edgars Kauperi, Aleksis Luriņš un Roberts Vanags.

Jaunajā albumā, kuru producējis Gatis Zaķis, bet izdevējs ir pati grupa, iekļautas piecas dziesmas - "Octupus", "Seasons", "Words Like Birds", "Brown Eyes and All The Rest" un šī brīža lielākais hīts, kuram izveidots arī videoklips, "Never Have Enought". Dziesma kļuvusi tik populāra, ka lielākā daļa sanākušo fanu dziedāja tai līdzi akustiskā koncerta laikā. Grupas dalībnieki bija pozitīvi pārsteigti par šādu atsaucību, kā arī par tik daudzu fanu klātbūtni, un meiteņu īpatsvaru un pasākumā.

Vaicājot grupai "Carnival Youth" par vasaras plāniem, viņi atklāja, ka pēc skolas absolvēšanas divas nedēļas pavadīs laukos, iedvesmas meklējumos un jauna materiāla radīšanā, kā arī piedalīsies daudz un dažādos festivālos. Grupu Latvijā varēs redzēt un dzirdēt gan mūzikas festivālā "LMT Summer Sound" 11.jūlijā, gan "Positivus" 18. un 19. jūlijā un citos pasākumos. Pēc veiksmīgas piedalīšanās Lielbritānijā notiekošajā Eiropas mūzikas industrijas festivālā – konferencē "The Great Escape", grupa uzaicināta spēlēt Lielbritānijas festivālā "Guilfest", divos Lietuvas festivālos "Galapagai" un "Sziget", kā arī Ungārijā uz "Europe Stage" skatuves.

Pirms pusgada grupu uzrunāja režisors Reinis Spaile ar operatoru Kristapu Dzeni, piedāvājot ideju video klipam un komandu tā filmēšanai. Visi kopā izplānoja filmēšanu, kas notika šī gada aprīļa un maija mēnešos. Sešas dienas pa visu Latviju tika filmēts klips. Savu pirmizrādi tas piedzīvoja 26.maijā.

„Gan mūzikas, gan vārdu radīšanā iesaistās visi grupas dalībnieki. Ikviens no mums ir iniciators. Kopīgi notiek arī dziesmu pārveidošana un rediģēšana, ja kaut kas nepatīk, strādājam kā vienots mehānisms. Precīzu grupas izveidošanās datumu gan nav iespējams noteikt, tā izveidojusies apmēram pirms diviem gadiem,” stāsta grupas dalībnieks Roberts Vanags.

Runājot par nākotnes plāniem, "Carnival Youth" atklāj, ka grupa plāno turpināt savu darbību gadiem ilgi, mūzika ir viņu lielākā dzīves kaislība un ar to viņi arī vēlas nodarboties turpmāk – strādāt, bet reizē arī atpūsties. Šogad sagaidāms vidusskolas izlaidums. Nevienam grupas pārstāvim nav gluži skaidrs, ko viņi vēlētos mācīties pēc vidusskolas beigšanas, tāpēc vismaz gadu grupa plāno pievērsties aktīvai koncertēšanai un tēla veidošanai.

Uz akustisko koncertu bija ieradusies arī kādas fanes mamma, kura grupas dalībniekiem palūdza parakstīt jauno "Carnival Youth" disku savai meitai. Viņa atzina, ka no pašas pirmās reizes, kad izdzirdējusi grupu, arī pati ir kļuvusi par "Carnival Youth" mūzikas cienītāju.

Pasākuma apmeklētājas atklāja, ka par grupu uzzinājušas caur draugiem un noklausoties viņu dziesmas interneta video vietnē YouTube. Viena ir grupas fane jau gadu, otra trīs mēnešus, bet trešā tikai nesen sākusi interesēties par šo grupu. Šovasar meitenes plāno apmeklēt mūzikas festivālu "Positivus", kurā arī grupa uzstāsies. Vaicājot par to, vai grupā ir kāds dalībnieks, kas īpaši patīk, meitenes samulst un atklāj, ka tie, protams, ir brāļi Kauperi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.