Zināmi visi Eirovīzijas dziesmu konkursa finālisti

Malta © Scanpix/AFP

Šovakar,8. maijā, Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kurā sacentās 15 valstu dziesmas un to izpildītāji no Maltas, Izraēlas, Norvēģijas, Gruzijas, Polijas, Austrijas, Lietuvas, Somijas, Īrijas, Baltkrievijas, Maķedonijas, Šveices, Grieķijas, Slovēnijas un Rumānijas, noskaidrotas desmit dziesmas, kas piedalīsies lielajā konkursa finālā.

Tiesības cīnīties finālā ieguva -  Šveices pārstāvis Sebalters ar dziesmu Hunter of Stars,

Slovēnijas - Tinkara Kovača ar dziesmu Round and Round,

Polijas - Donatans un Cleo-  We Are Slavic,

Rumānijas - Paula Selinga & Ovi - Miracle,

Norvēģijas dziedātājs Karls Espens ar dziesmu Silent Storm,

Grieķijas - Freaky Fortune, piedaloties Riskykidd ar dziesmu Rise Up 

Maltas -  Firelight ar dziesmu Coming Home 

Somijas - Softengine ar Something Better 

Baltkrievijas dziedātājs Teo ar dziesmu Cheesecake 

Austrijas dziedātāja Končita Vursta ar Rise Like a Phoenix 

Šie desmit  izpildītāji  pievienosies jau zināmajiem pirmā pusfināla desmit uzvarētājiem -  Sergejam Cetkovičam no Melnkalnes, Andrašam Kalau no Ungārijas, māsām Tolmačevām no Krievijas, Armēnijas dziedātājam Aramam MP3, Dilarai Kazimovai no Azerbaidžānas, Valentīnai Monettai no Sanmarīno, ukrainietei Marijai Jaremčukai, zviedrietei Sannai Nīlsenai, grupai The Common Linnets no Nīderlandes un Islandes grupai Pollapōnk.

Nosauktajām divdesmit valstīm lielajā finālā piebiedrosies tā saucamais „lielais piecinieks” – Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Dānija.

Nu 10. maijā par uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā cīnīsies 25 valstu izpildītāji.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!