Šovakar Eirovīzijas otrais pusfināls

© publicitātes foto

Šovakar,8. maijā, Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notiks Eirovīzijas otrais pusfināls.

Par 10 vietām pusfinālā sacentīsies mūziķi no Maltas, Izraēlas, Norvēģijas, Gruzijas, Polijas, Austrijas, Lietuvas, Somijas, Īrijas, Baltkrievijas, Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas, Šveices, Grieķijas, Slovēnijas un Rumānijas. Pusfināla balsos arī Itālijas, Lielbritānijas un Vācijas iedzīvotāji. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski kā tā saucamā „Lielā piecinieka” - Francijas, Spānijas,Itālijas, Lielbritānijas un Vācijas valstis.

Konkursā šogad kopumā piedalās 37 valstis. Pusfinālu 8.maijā pulksten 22.00 un finālu Latvijā var vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls norisināsies 10.maijā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!