Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Maiju oficiāli pasludina par Ziedoņa mēnesi

© F64

Kultūras ministrija (KM) atbalsta fonda "Viegli" iniciatīvu maiju pasludināt par Imanta Ziedoņa mēnesi un 3.maijā par godu rakstniekam tiek plānoti vairāki pasākumi, ziņu aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa.

Nacionālā kultūras padome un KM atbalsta fonda "Viegli" ierosinājumu un aicina sabiedrību iesaistīties ar iniciatīvām Imanta Ziedoņa mēneša norisēs, tādējādi apliecinot rakstnieka ieguldījumu kultūras telpā, stāsta Kauliņa.

Jau šī gada 3.maijā, pieminot Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu, tiek plānoti vairāki pasākumi, piemēram, rakstnieka dzimtajā pusē Ragaciema kapos tiks atklāts Imanta Ziedoņa piemiņas dzirnakmens.

Savukārt fonds "Viegli" Latvijas Nacionālajai bibliotēkai dāvinās Imanta Ziedoņa statueti, kura tiks uzstādīta un svinīgi atklāta pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas zāles, kas nosaukta Imanta Ziedoņa vārdā, ieejas, stāsta Kauliņa.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ir izveidojis apbalvojumu "Laiks Ziedonim", līdz ar to dzejnieka dzimšanas dienas vakarā plkst. 21 notiks cildināšanas ceremonija, ko tiešraidē no "Gaismas pils" raidīs gan Latvijas Televīzija, gan Latvijas Radio.

Ceremonijā iepriekš noteiktās nominācijās tiks godināti pieci laureāti, kas iedvesmojuši visu Latviju kļūt labākai, stāsta Kauliņa.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, un dzejnieks tam uzticējis Murjāņu mājas kā radoša centra tālāku izveidi, kas tika iesākta vēl viņa dzīves laikā.

Ziedonis bija viena no retajām Latvijas kultūras personībām, kura jau savas dzīves laikā tika iekļauta kultūras kanonā, tādējādi apliecinot viņa izcilo un paliekošo literāro devumu Latvijas kultūrai un latviešu tautai.

Dzejnieks mūžībā aizgāja 2013.gadā divus mēnešus pirms savas 80 gadu jubilejas 27.februārī. Atvadīties no Ziedoņa Rīgas Domā ieradās tūkstošiem cilvēku.