RECENZIJA: My Chemical Romance, „May Death Never Stop You”

Savu labāko dziesmu apkopojumu amerikāņu rokgrupa „My Chemical Romance” laida klajā akurāt gadu pēc oficiālā paziņojuma par savu izjukšanu izplatīšanas (ja būsim pavisam precīzi, tad akurāt gadu un 3 dienas).

Patiesībā tas izskatās kā pēc kādā katastrofā vienlaicīgi bojā gājušu mūziķu testamenta: uz CD vāciņa skatāmi cipari „2001 – 2013”, bet bukletā šādi pat vai nedaudz citādāki skaitļi redzami pie katra mūziķa, kas pabijis šīs grupas sastāvā, vārdiem. Nedaudz biedējoši, gluži kā uz kapakmens... Arī katrai dziesmai veltīti tādi kā apstāvētāja vārdi, proti, kā tā radusies un kas ar to domāts. „My Chemical Romance” ir (bija) četri vīri: vokālists Džerards Vejs, ģitāristi Frenks Jero un Rejs Toro, kā arī basģitārists Mikijs Vejs, bet bundzinieki gan ir bieži mainījušies. Grupas kontā ir četri studijas diski, no kuros iekļautā skaņu materiāla esences izveidota šī kompilācija, klāt pievienojot trīs demo un tā arī neizdoto dziesmu „Fake Your Death”, kas bijusi pēdējā, pie kuras mūziķi kopā strādājuši studijā. Kopskaitā 19 dziesmas, sākot no pirmā singla „Vampires Will Never Hurt You” līdz pat pašiem svaigākajiem gabaliem. Protams, ir arī visas slavenākās „My Chemical Romance” dziesmas – „Teenagers”, „Na Na Na”, „Famous Last Words”, „Mama”, „Planetary (Go!)”, „I’m Not Okay (I Promise)” un citas.

PAR. Ļoti glīts nekrologs – izrādās, ka šiem puišiem bijis ļoti daudz labu gabalu. Turklāt arī daudz interesantu gabalu, kas īpaši attiecas uz grupas sākotnējo darbības laiku. Piemēram, spēcīgais „You Know What They Do To Guys Like Us In Prison” vai singla statusu ieguvusī „Helena” – teicama „underground” mūzika!

PRET. Lūk, pie kā noved komercija... Šādā vēsturiski hronoloģiskā dziesmu apkopojumā vislabāk var redzēt, kurā brīdī grupa nolēmusi, ka pietiek dauzīties pa alternatīvā roka aprindām un labāk darīt savu mūziku plašākām tautas masām saprotamāku.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais