"Aarzemnieku" Jērans piespiež dziedāt vēstnieku

© f64

Dānijas karalistes vēstniecībā Rīgā notikusī starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas pārstāvju no grupas „Aarzemnieki” svinīgā pavadīšanas ceremonija izvērtās itin jestra – beigu galā dziedāt nācās teju ikvienam. Kā zināms, Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Dānijas galvaspilsētā: pusfināli 6. un 8. maijā, bet fināls 10. maijā. Mūsu vācietim nāksies uzstāties pirmajā pusfinālā kā otrajam.

Lai gan „Aarzemnieku” kūkas cepšanas dziesma ir ārkārtīgi slābana, pats Jērans ir ļoti komunikabls, tāpēc ir diezgan droši, ka Latvija šajā pasākumā nepaliks nepamanīta. Kā norādīja Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska, šis Eirovīzijā ir balāžu gads, „tātad varam izcelties starp visām šīm asarām un ciešanām”. Taču pats galvenais ir Jērana hariszma – mediji interesēsies par viņa iemīlēšanos Latvijā utt., bet Jērana atvērtība un pozitīvisms varētu būt trumpis.

To varēja manīt arī jau pieminētajā prezentācijas pasākumā – nepagāja ne divas minūtes, kad „Aarzemnieku” līderis Jērans Šteinhauers piedabūja uz kopīgu dziedāšanu Dānijas vēstnieku Latvijā Pēru Karlsenu, turklāt viņi rāva vaļā slaveno brāļu Olsenu hitu, par godu kuram dāņi vieni no trim reizēm savulaik tika pie goda rīkot Eirovīzijas konkursa finālu. Pēc tam uz vietas nekādi nosēdēt nespējīgais Jērans mēģināja uzmākties ar dziedāšanas piedāvājumiem ilggadējai „Panorāmas” žurnālistei Maijai Miglai, pēc tam ar jautājumu „vai tev ir garlaicīgi?!” ķērās pie slavenību fotogrāfa Kaspara Ūdra audzināšanas, tad metās dziedāt vēl citas versijas par savu „kūku cepjamo” gabalu. Bērnišķīgi? Iespējams. Taču sanākušo sejās bija redzams smaids, Jērans tiešām spēja visus pozitīvi noskaņot. Kas zina, varbūt tas izdosies arī Eiropas mēogā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!