RECENZIJAS: Kylie Minogue. – Kiss Me Once –

Kopš Kailijas Minogas kārtējā šova Rīgā izziņošanas, reklāma par to ir bijusi tik uzstājīga, ka nācās vien atlicināt laiku austrāliešu popdīvas jaunākā studijas diska izvērtēšanai.

 Kiss Me Once ir dziedātājas 12. studijas albums – iepriekšējais bija 2010. gadā izdotais Aphrodite. To producējusi pati Kailija sadarbībā ar mūzikas autori un dziedātāju Sia, kura ir arī tituldziesmas autore. Ko nu daudz par Kailiju stāstīt – viņa popmūzikas apritē ir jau no 1987. gada un kopš tā laika kļuvusi ne vien par populārās mūzikas topu līderi un neskaitāmu apbalvojumu laureāti, bet arī par modes ikonu, dizaineri un aktrisi. Starp citu, Minoga ir visvairāk atskaņotā mūziķe Lielbritānijas radiostacijās pēdējo 20 gadu laikā.

PAR. Noturēties komercmūzikas spicē tik ilgus gadus – tā nav nekāda joka lieta. Ja tā padomā, tad no šajā nišā strādājošajām dziedātājām ilgāk par Kailiju topā ir tikai Madonna, kā trešā sarakstā ir Britnija Spīrsa, un, iespējams, drīzumā šim sarakstam varēs pievienot arī Lady Gaga. Bet tas arī viss. Protams, ka ar Kiss Me Once viss ir vislabākajā kārtībā – vai tad varēja būt citādāk?!

PRET. No Kailijas bija gaidīts vairāk – ierindas albums, no kura pat pagrūti izcelt kādu veiksmīgu dziesmu. Dzīvajā tas viss, protams, droši vien izklausīsies krietni labāk, taču mūzikas konservu versijā par glītās (starp citu, joprojām ļoti glītās un seksīgās – par to var pārliecināties CD bukletam pievienotajās fotogrāfijās!) austrālietes jaunāko albumu galīgi negribētos sajūsmā sist plaukstas.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu Randoms.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais