Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

Filmu festivāls "2Annas" Latvijas tūrē izrādīs pagājušā gada aktuālās Eiropas īsfilmas

© F64

Filmu festivāls "2Annas" Latvijas tūrē viesosies 12 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, lai izrādītu pagājušā gada aktuālās Eiropas īsfilmas, aģentūru LETA informēja festivāla "2Annas" producente Agnese Logina.

Logina pastāstīja, ka tūrē festivāla komanda un filmas varēs satikties ar cilvēkiem Latvijas reģionos, kur šādas filmas ne vienmēr nonāk. Līdzšinējā pieredze, pēc viņas teiktā, rāda, ka festivāla komandu uzņem ar lielu atsaucību, tāpēc tiks turpināta filmu izrādīšana arī citur Latvijā, lai sniegtu ieskatu mūsdienu eksperimentālajā kino. Festivāla komandai rūp, lai jaunākās kino aktualitātes var sastapt arī citur Latvijā, ne tikai Rīgā, pauda Logina.

Reģionālajā tūrē "2Annas Projektors 2014" festivāla komanda 11.aprīlī viesosies Ventspilī, 12.aprīlī - Kuldīgā, 23.aprīlī - Secē, 25.aprīlī - Dubultos, 30.aprīlī - Daugavpilī, 2.maijā - Rēzeknē, 8.maijā - Liepājā, 10.maijā - Siguldā, 15.maijā - Ogresgalā. Tūres noslēgums norisināsies 16.maijā Ķeipenes kino stacijā.

Tūres laikā izrādīs astoņas īsfilmas no pagājušā gada festivāla "2Annas" programmas. Programma atlasīta tādā veidā, lai atspoguļotu festivāla dažādību un sniegtu ieskatu Eiropas kino jaunākajās tendencēs. Īsfilma ir žanrs, kas vislabāk un visprecīzāk raksturo konkrēto laiku un vietu, jo īsfilmas strauji atspoguļo notiekošos sociālos procesus.

"2Annas" izrādītā festivāla programma ir piemērota pieaugušajiem un jauniešiem, kas sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu. Programmā iekļauta festivāla godalgotā šveiciešu režisora Maikla Freja animācijas filma "Iespraud un spēlē" jeb "Plug&Play", labākā Latvijas animācijas filma "Kiosks'", kuras autore ir režisore Anete Melece. Tiks izrādīta arī ar stikla diplomu godalgotā igauņu režisores Marijas Reinupas spēlfilma "Maja" jeb "Mai".

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.