Lielbritānijas karaliene pāvestam uzdāvina olas un viskiju

© Scanpix

Karaliene Elizabete, pirmo reiz tiekoties ar Romas pāvestu Francisku pagājušajā nedēļā, pasniegusi viņam vairākas dāvanas, tajā skaitā karalienes karaliskajā īpašumā audzētu vistu olas un pudeli viskija, vēsta Reuters.

Karaliene pēc 17 minūšu īsās oficiālās sarunas Vatikānā uzdāvinājusi pāvestam grozu ar 18 dažādām dāvanām, tajā skaitā ar olām, viskiju, medu, alu un aromterapijas ziepēm. Pāvests pavēstījis, ka dalīsies šajās dāvanās ar ar citiem viņa rezidences iemītniekiem vai arī ziedos tās.

Savukārt pāvests pasniedza karalienes mazdēlam princim Džordžam domātu dāvanu- lazurīta sfēru ar tajā iestrādātu sudraba krustu. Elizebete esot sacījusi, ka princi tas ļoti iepriecinās, tomēr viņš to spēs pienācīgi novērtēt tikai tad, kad paaugsies.

Kā zināms, Argentīna un Lielbritānija 1982.gadā cīnījās par Folklendu salām, kuras Argentīna dēvē par Malvīnu salām, taču domājams, ka tas nav bijis viens no sarunu tematiem. Karalienes un pāvesta sarunu temati nav oficiāli atklāti sabiedrībai.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.