Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Vīrieši melo biežāk

© FAMEFLYNET

Pastāv pieņēmums, ka sievietes ir aktīvākās melu praktizētājas. Hertfordšīras Universitātes pētnieki nākuši klajā ar pētījuma rezultātiem, kas apliecina – vīrietis vidēji dienā samelo trīs reizes, turpretim sieviete – tikai divas. Saskaņā ar pētījumu, vīrietis gadā samelo 1092 reizes, sieviete – 728 reizes.

Interesanti, ka sievietes visbiežāk melo par pirkumu izmaksām. Draudzenēm tiek nosaukta augstāka cena, savukārt vīram nosauktā cena ir ievērojami zemāka. Tāpat sievietes biežāk saka nepatiesību telefonsarunās, sakot, ka ir aizņemtas vai nav pamanījušas neatbildētas ziņas, zvanus u.tml.

Pētnieki norāda, ka vīrieši visbiežāk ķeras klāt meliem, kad runa ir par attiecībām.

Pētījuma vadītāja Karena Peina paskaidro, ka: “Patiesībā meli ir ļoti svarīga un pat nepieciešama personas iezīme. Meli jau vēsturiski ir bijis veids, kā cīnīties ar ienaidniekiem, uzvarēt cīņā par resursiem un izdzīvošanu.”

Turklāt statistika liecina – jo sociāli aktīvāks ir cilvēks, jo biežāk tiek praktizēti meli. Vēl viena izteikta melu iezīme – intraverti cilvēki ir mazāk tendēti nepatiesības stāstīšanā, nekā ekstravertas personības, ziņo pozitivisms.lv