Rīgā filmē Krievijas un Latvijas daudzsēriju filmu par atvaļinātiem izlūkiem

Rīgā un tās apkārtnē šopavasar sākta Krievijas un Latvijas kopražojuma daudzsēriju filmas "DED 005" filmēšana.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja studijas "Ego Media" pārstāvis Guntis Trekteris, "DED 005" būs spiegu komēdija par atvaļinātiem izlūkiem. Filmēšana Rīgā ilgs divus mēnešus. Latvijā tikšot organizēts pilns filmas uzņemšanas cikls, kā arī veikts skaņu ieraksts.

Latvijas studijas "Ego Media" un Krievijas studijas "Sine Pro" kopprojekts ieguva atbalstu Nacionālā kino centra (NKC) rīkotajā konkursā par valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.

Pēc autora ieceres filmas darbība notiek Rīgā. Šeit tiekot filmētas arī Skandināvijā notiekošas ainas. Pa vienai dienai darbība notiek arī Maskavā un Briselē, stāstīja Trekteris. Viņš norādīja, ka filmēšanas grupā ir apmēram 40 cilvēki - gan radošie, gan tehniskie darbinieki. Filmas galvenais mākslinieks ir Ivars Putrišķis. No Latvijas pie filmas strādā arī grima māksliniece, skaņu režisors, apgaismotājs, kā arī kameras asistenti.

Filmas režisors ir Mgers Mkrtčjans, kurš strādā Krievijā un Armēnijā. Tajā filmējas krievu aktieri Sergejs Šakurovs un Konstantīns Juškēvičs, kā arī vairāku armēņu aktieri. Vienā no galvenajām lomām filmā ir latviešu aktieris Andris Bulis. Filmā piedalās arī latviešu aktieri Mārtiņš Vilsons un Ziedonis Ločmelis, kā arī aktieri no Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra.

Daudzsēriju filmai "DED 005" paredzētas astoņas sērijas. Puse no tām pabeigtas jau pērn, otru pusi plānots pabeigt šogad. Paredzēts, ka filma uz ekrāniem Krievijas televīzijā nonāks šī gada rudenī vai ziemā. Trekteris neatklāja, kāds ir filmas kopējais finansējums, bet Latvijā darbam pie filmas tiks iztērēti apmēram 400 000 eiro.

Trekteris stāstīja, ka studijai "Ego Media" jau pērn bijusi laba sadarbība ar Krievijas studiju "Sine Pro", tāpēc krievu kolēģi atgriezušies turpināt daudzsēriju filmas uzņemšanu. Pēc Trektera teiktā, "Sine Pro" pērn bijuši ļoti apmierināti ar filmēšanas grupas profesionalitāti un pakalpojumu kvalitāti. Viņš norādīja, ka šāda sadarbība starp studijām ir mūsu pakalpojums, kas nāk par labu visai Latvijas tautsaimniecībai.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais