Notiks Ziemassvētku gadatirgus Rīgas Centrāltirgū

Neskatoties uz īstas ziemas iestāšanos un auksto laiku Ziemassvētku gadatirgus Rīgas Centrāltirgu notiks! Tirgus ir piemērojies arī šiem apstākļiem.

Katram tirgotājam tiks nodrošināta elektrības padeve viņa tirdzniecības vietā, kurā varēs izmantot sildītājus vai uzvārīt siltu tēju. Izskatās, ka tirgotājus aukstais laiks nebiedē un viņi ir optimistiski noskaņoti. Aukstuma dēļ neviens no savas tirdzniecības vietas nav atteicies.

Nosalt neļaus arī aktīvā un plašā izklaides programma. 19. un 23.decembrī par jautrību rūpēsies aktieris Andris Bērziņš un Lauris Dzelzītis. Būs redzamas gan viduslaiku dejas, deju grupas "Ballare" izpildījumā, gan budēļi no folkloras kopas "Dandari", gan bērnu muzikālā teātra "Nianse" izrāde par tirgus tēmu, gan īsta ielas cirka uzstāšanās ar uguns pūtējiem, žonglieriem un neredzētiem pārsteigumiem. Būs iespēja baudīt gardu karstvīnu, liet laimes, zīlēt nākotni... Un kā gan bez Ziemassvētku vecīša!

Gadatirgum atvēlēta tirgus centrālā iela un laukums - Prāgas iela un Nēģu laukums Gadatirgus darbosies katru dienu no 8:00 rītā līdz 18:00 vakarā sākot ar sestdienu 19.decembri līdz pat ceturtdienai 24.decembrim - īpaši priekš aizņemtiem cilvēkiem. 23.decembrī gadatirgus un pārējais tirgus strādās ilgāk kā ierasts.

"Pircēji savam svētku galdam šeit varēs iegādāties produkciju no Eko saimniecībām, zivtiņas no Ragaciema, dažāda veida mājas kūpinājumus, putraimdesas, dažādus sierus gatavotus pēc īpašām receptēm, pašceptu maizi, zosis cepetim, marinētas saknes, pelēkos zirņus, svaigus redīsiņus un ābolus no zemnieku saimniecības un daudz citas gardas un interesantas lietas, kuras iegādājamas tikai tirgū. Kā arī atrast mīļas un īpašas dāvanas ar ko iepriecināt tuvākos - vai tas būtu medus podiņš, dabīgo zālīšu tēja, pirts lietas, kāds īpašs keramikas vai koka izstrādājums, piparkūku sirds vai siltas vilnas zeķītes...", stāsta Ziemassvētku gadatirgus rīkotāja Gunta Poplovska.

Kā zināms darba dienās Rīgas Centrāltirgu apmeklē vidēji 60 tūkstoši apmeklētāju dienā, brīvdienās 100 tūkstoši apmeklētāju, pirmssvētku dienās apmeklētāju skaits strauji pieaug.

"Rīgas Centrāltirgus" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Slavenie Rīgas Centrāltirgus paviljoni darbu uzsāka 1930.gadā, un tolaik tas bija lielākais un modernākais tirgus pasaulē.

Svarīgākais