Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Austrālijā pieķēdētu čivavu aprij pitons

© Scanpix

Austrālijā, Jaundienvidvelsā, kāda sieviete uz nakti pieķēdējusi savu čivavu, lai tas netraucētu vietējiem dzīvniekiem, taču no rīta atklājusi, ka to pilnībā aprijis pitons. Tā kā čūskas aprītais suns bija pieķēdēts pie suņubūdas, arī čūska nav varējusi aizbēgt no notikuma vietas, ziņo interneta ziņu portāls Daily Mail.

Lai arī sieviete bijusi šokēta, ieraugot sava mīluļa suņubūdā saritinājušos pitonu, kam no mutes stiepās ķēde, viņa nav mēģinājusi atriebties tam, bet gan izsaukusi Austrālijas Savvaļas informācijas, glābšanas un izglītošanas dienestu(WIRES).

Dienesta darbinieki nogādājuši 2,5 metru garo pitonu uz vietējo savvaļas dzīvnieku slimnīcu, lai to novērotu. Ja čūska diennaksts laikā neatgremos suni ar ķēdi, tai tiks veikta operācija. Dienesta darbinieki informē, ka čuska varētu būt aptuveni 50 gadus veca un tiks darīts viss, lai glābtu tās dzīvību. Vēl dienesta darbinieki, izskatot agrāko gadu statistikas datus, secinājuši, ka tā ir tikai otrā fiksētā reize, kad čūska aprij suni, jo parasti suņi mēdz uzbrukt čūskām un tās ievainot.