Mūzikas ierakstu recenzijas: Moby - "Innnocents"

© Publicitātes foto

Elektroniskās mūzikas dīvainītis, komponists un multiinstrumentālists Mobijs savus pielūdzējis iepriecinājis jau ar 11 solodiskiem, turklāt pērn oktobrī izdotais „Innocents” ir papildināts arī ar „deluxe” izdevumu jeb EP „Everyone Is Gone”, tā teikt, lai nevienam Mobija par maz neliktos.

Pie šajā albumā iekļautā skaņu materiāla mūziķis strādājis pusotru gadu, tas rakstīts viņa mājas studijā un, tāpat kā iepriekšējam albumam, arī tā bukletā redzamās fotogrāfijas ir paša Mobija radītas. Piesaistīts arī varens producents - „gremijotais” Marks Stents jeb Spaiks, kurš sadarbojies arī ar „U2”, „Muse”, „Depeche Mode”, „Coldplay”, Bjorku un citiem. Kas attiecas uz pieaicinātajiem vokālistiem, tad arī te ir zināmi un arī mazāk zināmi vārdi: Marks Lenegens no „Sreaming Trees”, Veins Koins no „The Flaming Lips”, amerikāņu indīroka mūziķis Demjens Džurado, grupa „Cold Specks”, dziedātāja Skailera Greja u.c.

PAR. Skaista un jauka noskaņu mūzika. Pēc visapkārt skanošā singla „The Perfect Life” to nevajadzētu vērtēt – tas acīmredzot bijis vienīgais, ko radiostacijas spējušas „sagremot”, pārējās kompozīcijas ir krietni vien elektroniski interesantākas.

PRET. Lai gan elektroniskās mūzikas cienītāji tam noteikti iebildīs, taču pēc šo rindu autora domām paši veiksmīgākie (un saprotamākie) Mobija albumi bija „Play” (1999), „18” (2002) un it īpaši „Hotel” (2005). Kopš tiem laikiem šķiet, ka ar katru nākamo albumu Mobijs (un viņa mūzika) paliek aizvien jokaināks – ja viņš kādā (ne)jaukā dienā pēkšņi sadomās sevi dēvēt par Mobijarulstujarulsmurismusu, nebūs pārsteigums...

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Šo sestdien, 12. oktobrī, Kultūras nams “Atmoda” aicina uz jauno un mazpazīstamo grupu konkursa “Nemiera blice 2025” pirmo kārtu, kurā spēkiem mērosies grupas “Stranded Jenny”, “Kapu Svētki” un “Panikas Lēkme”.

Svarīgākais