Sals netraucē filmēt kino

Filmas scenāriste Ilze Zālīte, operātors Igors Tūns un režisors Harijs Petrockis © publicitātes

Spītējot 13. datumam un pēkšņi uznākušajam salam, tika uzsākta filmēšana Screen Vision kino aktierkursu audzēkņu īsfilmai „3600”.

Filma ir stāsts par to, cik daudz un reizē cik maz katra cilvēka dzīvē nozīmē viena stunda. 3600 sekundes, kuras kāds pat nepamana, bet kāds izdzīvo kā sava mūža svarīgākos mirkļus. Stundas, kuras tu vēlies apturēt un stundas, kuras tu negribētu piedzīvot vairs nekad. Jo mūsu dzīve taču sastāv no stundām, kas mērāmas ne vien sekundēs un minūtēs, bet arī attieksmē, emocijās un likteņos. Un katra mūsu dzīves stunda ir piepildīta ar notikumiem, kas kādam vērotājam no malas, iespējams, šķiet sīkumi, taču nereti tieši sīkumi ievirza cilvēka likteni tajā vai citā gultnē.

Filmas režisors ir Daugavpils teātra un LNT seriālu "Cerību iela 21", "Svešā dzīve" galvenais režisors Harijs Petrockis.

Scenārija autore žurnāliste Ilze Zālīte, kura pati ir bijusi režisore vairākām teātra izrādēm un īsfilmām.

Īsfilmas operatori – Igors Tūns, pieredzējis Latvijas Televīzijas operators, kā arī Alex Kuzņecovs, kurš nodzīvojis ASV jau desmit gadus un veidojis vairāk kā 20 amatieru filmas. Viņa veidotā filma „My banana” 2008. gadā konkursā „4th European film Festival” ieguva balvu - labākā eksperimentālā filma. Alex Kuzņecovs filmas ieguvušas arī balvas kā labākais operators un muzikālais noformējums.

Plānots, ka īsfilma būs gatava un skatītāju vērtējumam tiks nodota jau februāra sākumā.

Svarīgākais