Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa "Aarzemnieki"

© F64

Sestdien vēlu vakarā Ventspils teātra nama "Jūras vārti" noslēdzās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls, kurā noskaidrots, ka Latviju uz Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā maijā pārstāvēs grupa "Aarzemnieki" ar dziesmu "Cake to bake".

Arī šogad skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti dalījās attiecībā 50:50. Pēc 121 dziesmu izskanēšanas notika pirmā vērtēšanas kārta, un trīs dziesmas iekļuva superfinālā. Arī tajā uzvarētāju noteica televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas tāpat dalījās attiecībā 50:50.

Nacionālās atlases finālā šogad piedalījās Ralfs Eilands & Valters Pūce, Olga un Līgo, Dons, Samanta Tīna, Katrīna Bindere, grupas „Aarzemnieki”, „MyRadiantU”, „Eirošmits”, Markus Riva , Niko, Aminata Savadogo un Katrine Lukins.

Žūrijas sastāvā darbojās video režisore – Aija Strazdiņa, mūziķis Kristaps Krievkalns, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents – Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, DJ Monster, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente – Ieva Rozentāle, Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonda/Latvijas Mūzikas eksporta izpilddirektore Agnese Cimuška, mūziķis Rihards Zaļupe un mūziķis no Igaunijas – grupas "Tenfold Rabbit" solists Andres Kõpper.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā.

Bez konkursantiem fināla koncertā uzstājās arī citi latviešu un kaimiņvalstu mūziķi. Ar jaunām dziesmām uzstājās Lauris Reiniks, Normunds Rutulis un atkal apvienojies duets - Ivo Fomins&Tomass Kleins, arī iepriekšējā gada nacionālās atlases uzvarētāji - grupa "PeR", šoreiz kopā ar lietuviešu dziedātāju Jurgu pirmatskaņoja kopīgo singlu "Dancing knights", kā arī igauņu grupa "Tenfold Rabbit".

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls šogad notiks Kopenhāgenā, Dānijā. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 6.maijā un 8.maijā, bet fināls - 10.maijā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!