NekNominate nomaina NipNominate

© Facebook

Bīstamo dzeršanas spēli NekNominate esot nomainījusi labdarības akcija NipNominate, kas radīta kā parodija un aizstājējs NekNominate, kas jau nogalinājusi vairākus jauniešus visā pasaulē.

NipNominate sākusi 35 gadus vecā Mišela Kenta , kas dzīvo Anglijā, Kornvolā, un studē māszinības. Šīs spēles noteikumi ir līdzīgi NekNominate, tikai tā vietā, lai patērētu alkoholu neveselīgos daudzumos un darītu neprātīgas un bīstamas lietas, dalībniekiem ir jānofotografējas, atklājot dekoltē un iekļaujot fotogrāfijā arī akcijas saukli "Bangers to cancer".  Šī spēle tika radīta, lai tās dalībnieki un vērotāji ziedotu naudu krūts vēža ārstēšanai. Pēc fotogrāfijas ievietošanas sociālajā portālā Facebook, dalībniekam ir jānominē nākamais cilvēks vai cilvēki, kam tas jādara.

Pēc tam, kad Mišela Kenta pirmo reizi ievietoja šo bildi un aicinājumu Facebook, tas ātri vien kļuva par jaunu interneta sensāciju. Pagaidām jau ar labdarības mājaslapas "JustGiving" palīdzību, kas savienota ar Facebook, diennakts laikā ir savākti aptuveni trīs tūkstoši mārciņu jeb apmēram 3,5 tūkstoši eiro. Spēles radītāja apgalvo, ka sasniedzamais mērķis ziedojumu apjomam ir 50 tūkstoši mārciņu jeb 60 tūkstoši eiro. Pašreiz ir savākts jau vairāk kā četri tūkstoši mārciņu.

Kenta stāsta, ka ziedotāji un dalībnieki nāk no visas pasaules, pat Jaunzēlandes un Ziemeļāfrikas. Turklāt ne tikai sievietes uzņem fotogrāfijas, atklājot dekoltē, piemēram, bildē parādoties tikai krūšturī vai pat bez tā, piesedzoties tikai ar papīra lapu, uz kura rakstīts akcijas sauklis un nākamais nominants. Akcijā piedalās arī vīrieši.

NekNomination ir dzeršanas spēle, kurā nominētajam cilvēkam ir ātri jāizdzer iespējams bīstams alkohola daudzums, vai nu darot to kādā trakā veidā, vai arī pēc alkohola patērēšanas veicot gan bīstamas, gan šokējošas darbības. Spēle tiek ierakstīta video un tās beigās atkal tiek nominēts nākamais dalībnieks. Tiek uzskatīts, ka NekNomination ir sākta Austrālijā un tad, gūstot popularitāti, ir izplatījusies Lielbritānijā un Īrijā, nonākot arī līdz Latvijai. Šī bīstamā spēle jau ir nogalinājusi vairākus jauniešus visā pasaulē, kā arī izraisījusi neskaitāmas smagas saindēšanās ar alkoholu.

 

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais