Bukmeikeri: Eirovīzijas finālā pārliecinoši uzvarēs Dons

© F64 Photo Agency

Šo sestdien, 22.februārī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" notiks Eirovīzijas nacionālās atlases "Dziesma 2014" fināls. Kompānijas Betsafe.com bukmeikeri prognozē, ka Latviju uz starptautiskās skatuves Kopenhāgenā pārstāvēs Dons ar skaņdarbu "Pēdējā vēstule".

"Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka Eirovīzijas nacionālajā atlasē lielākas izredzes uz panākumu ir tautā populāriem izpildītājiem, bet, ņemot vērā, ka uzvarētāju noteiks ne tikai skatītāju balsojums, bet arī žūrijas vērtējums, tad, protams, ne mazāk svarīga nozīme ir dziesmas kvalitātei un priekšnesumam. Dona izpildītajai kompozīcijai "Pēdējā vēstule" ir vislielākās izredzes iekarot gan skatītāju, gan žūrijas simpātijas, un to jau pierādīja skatītāju balsojums pusfinālā. Ņemot vērā, ka mūziķis ar šo dziesmu nesen uzvarēja "Muzikālajā bankā 2013", kā arī nesen notikušos solo koncertus, šie apstākļi veicinās Eirovīzijas skatītāju atbalstu. Par popularitāti nevar sūdzēties arī Olga Rajecka, kura uz Latvijas popmūzikas skatuves plašāku atpazīstamību ieguva labu laiku atpakaļ - 1980.gados kopā ar grupu "Eolika" un ir nolēmusi izmēģināt spēkus Eirovīzijā. Abi galvenie favorīti izceļas ar savu lielisko vokālu, bet viņu izpildītās dziesmas ir ļoti atšķirīgas. Olga varētu iekarot skatītāju sirdis ar dziesmas "Saule riet" enerģisko priekšnesumu, kas ir pretstats Dona izpildītās dziesmas liriskajai noskaņai, bet daļa skatītāju varētu nesaprast tautiskos motīvus Olgas izpildītajā priekšnesumā. Abiem favorītiem izaicinājumu varētu mest Ralfs Eilands un Valters Pūce ar kompozīciju "Revelation". Pirms gada Ralfs ar grupu PeR uzvarēja nacionālajā atlasē un šogad piedalīsies ar oriģinālu dziesmu, kas tiks izpildīta angļu valodā," dalībnieku izredzes skaidroja Betsafe.com bukmeikers Roberts Egle.

Saskaņā ar Betsafe.com bukmeikeru prognozēm, totalizatora klientiem ir iespēja likt savas likmes uz koeficientu 1,50 (55% varbūtība), prognozējot, ka Eirovīzijas Nacionālās atlases finālā uzvarēs Dons ar dziesmu "Pēdējā vēstule". Galvenie konkurenti uz uzvaru būs Olga Rajecka un Līgo ar dziesmu "Saule riet" (koeficients 2,40 jeb nepilnu 30% varbūtība), kā arī Ralfs Eilands un Valters Pūce ar skaņdarbu "Revelation" (koeficients 4,00). Par pārsteigumu var parūpēties arī grupa Aarzemnieki ar dziesmu "Cake to Bake" (koeficients 5,00) un Katrīne Lukins ar kompozīciju "You Are The Reason" (koeficients 6,00).

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!