Eirovīzijā valdīs draudzīga gaisotne; bijušie konkurenti: "visi ir pelnījuši būt finālā"

© F64 Photo Agency

Kādas emocijas pēc netikšanas Dziesmas 2014 finālā, kam novēlat uzvaru?

Rolands ŪDRIS, uzstājās ar dziesmu What If It Was:

– Šobrīd pagājušais rādās kā sapnis. Bija interesanti satikt daudz jaunus cilvēkus un paskatīties konkursa norisi no iekšpuses. Sapratu iemeslus, kādēļ paliku pusfinālā, bet, no otras puses, dziesmai ir rotācija un cilvēki apgalvo, ka patīk. Viss kārtībā, turpinu darboties! Man ir savi plāni šim gadam un iekļūšana finālā nerada lieku stresu, kas traucē. Gūtā pieredze sniedza man iespēju paskatīties uz sevi no malas, un tas vienmēr ir labi.

Uzvaru novēlu Oldziņai, kas bija manā komandā. Novēlu visu to labāko un izturību – viņa ir malacis! Priekšnesums bija skaists. Arī Dons ar savu lielisko balsi un skaisto dziesmu, kurai ir fantastisks teksts, man patika. Tagad ir jādomā, vai, balsojot par latviešu valodu pie mums, tā par tādu paliks arī Kopenhāgenā.

Sabīne BEREZINA, uzstājās ar dziesmām Dejotā un Pressure:

– Ir jāmāk arī zaudēt, tāpēc tas nekas – nākamgad ir vēl viena iespēja, nepārdzīvoju par netikšanu finālā. Nebūs lieka stresa, lieku kreņķu un daudzo mēģinājumu. Arī veselība šobrīd nav laba: līdz pusfinālam bija grūti, bet šobrīd esmu atguvusies un saņemu spēkus nākamajam gadam!

Mani favorīti konkursā ir Samanta Tīna – viņas dziesma man ļoti patika. Arī Olga Rajecka uzstājās ar labu dziesmu, un vēl man patika Ivo Grīsniņš-Grīslis, kurš diemžēl finālā neiekļuva. Uzskatu, ka aizbrauks Olga, un visu cieņu viņai. Lai izdodas un veicas! Jāatzīst, ir grūti atdalīt izteiktus favorītus, jo patika daudzi skaņdarbi, kuriem bija harmoniskas melodijas. Bet, lai arī kurš tiks, novēlu veiksmi un – galvenais – izturību!

Skatīšos kā lielo finālu, tā šosestdien nacionālo, lai redzētu, kurš mūs pārstāvēs uz lielās skatuves. Varbūt tā tiešām būs Olga, kas brauks. Viņas priekšnesumā bija redzami tradicionālie elementi, tāpēc lai citi redz, ka mums ir savas tradīcijas! Bet tikpat iespējams, ka tas būs Dons, tomēr mani viņa dziesma neuzrunā. Gribas kaut ko jestrāku, savukārt šī ir lēna un patīkami klausāma. Eirovīzijā to neredzu.

Tamāra RUTKOVSKA, uzstājās ar dziesmu I’m Happy:

– Nacionālās atlases finālā atmosfēra bija pozitīva, un pēc visa notikušā ir liela iedvesma [turpināt]. Protams, katrs gribēja tikt tālāk, bet nesanāca, jo, manuprāt, konkurence bija liela, izpildītāji bija izcili. Esmu vēl sava muzikālā ceļa sākumā – man vēl ir jāmācās un jāstrādā, lai tiktu tālāk. Nākamgad gribu mēģināt vēlreiz un ceru, ka tikšu soli tālāk.

Vērtējot finālā iekļuvušos māksliniekus pēc vokālām spējām, manuprāt, spēcīgākie ir Olga Rajecka, Samanta Tīna, Dons un Aminata. Bet, vērtējot pēc dziesmas, uzskatu, ka Samantai Tīnai ir vispiemērotākā dziesma Eirovīzijas konkursam. Lai gan īkšķus turēšu par visiem, viņas izpildītā Stay ir mana favorītdziesma.

Sestdien obligāti skatīšos finālu! Katru gadu cenšos sekot līdzi arī nacionālajām atlasēm, bet šogad loģiski, ka daru to vairāk. Lasu informāciju par konkursa norisi arī Facebook un Twitter, lai zinātu gatavošanās procesa norisi.

Oskars DEIGELIS, uzstājās ar dziesmu Just Stop:

– Protams, sākotnēji bija pārdzīvojums par neiekļūšanu finālā, bet tagad jūtos labi un esmu jaunā ieskrējienā. Dzīvē nepieķeros pie neveiksmēm, un, kas ir noticis, tas ir noticis, es eju tālāk. Tāpēc šobrīd Eirovīzija ir jau kaut kas sen pagājis. Spriežot, vai viss notika, kā paredzēts, ir grūti teikt, ko maz ir iespējams paredzēt, bet, protams, vienmēr var labāk. Tomēr viens ir jāatzīst – priekšnesumā maksimāli centos un dziesmā ieliku visu savu sirdi. Man nav ko nožēlot. Piedalīšanās nozīmēja pieredzes bagātināšanu, un tā galu galā bija mana pirmā reize šajā konkursā, tāpēc tas ir viens no manas karjeras svarīgiem pieturas punktiem. Bet ar to nekas nesākās un nebeigsies. Ļaušu visam noritēt savu gaitu, tāpēc neesmu vēl izdomājis, vai nākamgad atkārtoti piedalīšos atlasē. Ja man būs iekšēja pārliecība un signāli, ka tas ir jādara, tad darīšu, ja ne – tad nedarīšu. Pagājušajā gadā izskanēja vairāki piedāvājumi piedalīties Eirovīzijā, bet nesajutu, ka man tas būtu jādara, tādēļ atteicos. Savukārt šogad izjūta lika to darīt. Redzēs, kā būs nākamgad un citos gados.

Finālā ir tikuši tie, kuri pelnījuši tur būt. Vienmēr esmu teicis – lai uzvar stiprākais! Un acīmredzot šie ir 12 stiprākie. Man pašam visvairāk patīk Dona Pēdējā vēstule, Katrines Lukinas You are the Reason, Aarzemnieki ar Cake to Bake, kā arī Niko Here I am Again un MyRadiantU – viņiem ir interesants skanējums. Jebkurā gadījumā nav nevienas dziesmas, kas man nepatiktu. Uzskatu, ka visi mākslinieki ir pelnījuši būt finālā, tāpēc novēlu viņiem veiksmi!

Sabīne VIDRIĶE, uzstājās ar dziesmu Is It Possible:

– Kad notika atlases konkurss, tas šķita kā lielisks piedzīvojums. No manas un manas komandas puses viss noritēja, kā paredzēts. Vienīgais, par ko esmu sašutusi, – nekur nav redzams žūrijas balsojums! Tas ir dīvaini, jo citos šovos tā izsaka savu viedokli, tomēr šeit es to nesagaidīju, bet man kā jaunajai māksliniecei tas ir būtiski. Būdama jaunā dziedātāja, kuras vārds vēl nekur nav izskanējis, atlasē piedalījos ar mērķi nevis uzvarēt, bet iegūt atpazīstamību. Jau pirms konkursa aptuveni bija skaidrs, kas gūs uzvaru, tāpēc apņēmība uzvarēt man varētu būs nākotnē.

Ņemot vērā, cik labi Donam šobrīd veicas ar albumiem un koncertiem, kā arī cik liela ir viņa fanu bāze, novēlu uzvarēt viņam, jo, cik sapratu, ja viņš gūs iespēju braukt uz Kopenhāgenu, dziesma būs angļu valodā. No nopietnās puses uzvaru vēlu Donam, no nenopietnās – grupai Eirošmits, jo uz citu fona abi bija kvalitatīvi. Bet no sirds uzvaru tiešām vēlu Donam, jo ir skaidrs, ka no vokālās puses viņš nepievils.

Ivo GRĪSNIŅŠ-GRĪSLIS, uzstājās ar dziesmu I’ve Got:

– Konkursā viss notika, kā paredzēts, un domāju, visi dalībnieki, kas tikuši lielajā finālā, izdarījuši lielu darbu, ar viņiem viss ir kārtībā. Man ir iepatikusies grupa MyRadiantU, tīk, kā viņi spēlē, tāpēc viņiem arī novēlu uzvaru nacionālajā finālā. Viņi man šķiet kā liels pārsteigums, tieši tādēļ es viņiem jūtu līdzi. Domāju, sekošu turpmākajiem notikumiem, kas saistīti ar konkursu, bet negarantēju, ka skatīšos finālu. Ja būs brīvs vakars, noteikti pavērošu, kā mums veicas.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!