Interese par Eirovīziju augusi, uzstāšanās secība izlozēta

© F64 Photo Agency

Spīķeru koncertzālē vakar Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālisti izlozēja secību, kādā tie 22. februārī startēs Ventspilī.

Ja, piemēram, bobslejā pirmais kārtas numurs garantē priekšrocības attiecībā pret konkurentiem, tad Eirovīzijā ir pretēji: tie, kas uz skatuves kāpj pirmie, parasti paslīd garām lielai daļai skatītāju, kuri tajā brīdī vēl tikai ieņem savas vietas pie TV ekrāniem. Līdz ar to nav nekāds brīnums, ka vakar konkursanti trīcošām sirdīm gāja pēc savām atslēgām ar izlozes numuriem – lai tikai nepatrāpītos Nr.1. Šī liga gadījās Valteram Pūcem, kurš kopā ar Ralfu Eilandu konkursā piedalās ar dziesmu Revelation. «Mani nositīs...» pēc izlozes sūkstījās Valters. «Tieši to, ko nevajadzēja izvilkt, es ņēmu un izvilku – nu, kur tā var gadīties?!» Jāpiebilst, ka pērn tieši Ralfs un grupa PeR izvilka pirmo numuru savai dziesmai Here We Go starptautiskajā Eirovīzijā – ar ko tas beidzās, visiem zināms... Laikam tāpēc šoreiz Ralfs uz izlozi nebija atnācis, taču no likteņa neizbēgt. Kas attiecas uz favorītiem, Donam tika 4. uzstāšanās kārtas numurs, Olgai – 8. Pati pēdējā uz skatuves Ventspilī kāps un tātad teorētiski visizdevīgākajās pozīcijās būs jauniņā Katrine Lukins.

Neskatoties uz lielo kritiku, kas pēc pusfināliem tika veltīti Dziesmai 2014, interese par Eirovīziju ir augusi. Kā informēja LTV valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs, televīzijas reitingi šogad pusfinālu translācijas laikā ir bijuši par 12% augstāki nekā pērn, bet internetā tos noskatījušies pat teju divkārt vairāk skatītāju. Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele piebalsoja, ka tas jūtams arī viņu pusē – šobrīd pārdotas jau aptuveni divas trešdaļas visu biļešu ne tikai uz fināla koncertu, bet arī uz ģenerālmēģinājumu, kas ļauj cerēt, ka šie koncerti būs pilnībā izpārdoti. Jāatgādina, ka nacionālās atlases fināls 22. februārī Ventspilī notiks mājīgajā teātra namā Jūras vārti. Starptautiskais konkurss šogad notiks Kopenhāgenā – pusfināli 6. un 8. maijā, bet fināls 10. maijā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!